Китай розпочав військові навчання довкола Тайваню
Категорія
Політика
Дата публікації

Китай розпочав військові навчання довкола Тайваню

Китай розпочав військові навчання довкола Тайваню
Джерело:  online.ua

Влада Китайської народної республіки наступного дня після візиту спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі наказала розпочати військові навчання довкола Тайваню.

Джерело:  The Guardian

КНР починає військові навчання навколо Тайваню

Згідно з останніми даними, військові навчання будуть тривати до опівдня 7 серпня, з живими стрільбами.

Під час цих бойових навчань задіяні шість значних територій довкола острова. Протягом цього періоду усі кораблі та літаки не мають заходити у відповідні морські зони і повітряний простір, - повідомляють представники Китаю.

Що важливо розуміти, визначені владою КНР зони для навчань знаходяться довкола Тайваню і місцями перекривають ділянки, які Тайвань вважає своїми територіальними водами, подекуди - впритул до важливих портів. Представники Тайваню уже звинуватили Китай у де-факто блокаді.

Фото - скриншот

Окрім того, наголошується, що армія Тайваню наразі знаходиться у звичайному режимі й продовжує уважно спостерігати за розвитком подій.

Як уже згадувалося раніше, 2-3 серпня на Тайвань прибула з візитом спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі. Варто зазначити, що вона стала найвищим американським політиком, який відвідав острів за останні 25 років. КНР у зв’язку з її приїздом викликав посла Штатів та оголосив військові навчання навколо Тайваню.

За словами Джона Кірбі, офіційний Вашингтон не дасть себе залякати погрозами та войовничою риторикою Китаю у зв’язку з поїздкою Ненсі Пелосі на Тайвань.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?