У Нагірному Карабаху оголосили часткову мобілізацію
Категорія
Світ
Дата публікації

У Нагірному Карабаху оголосили часткову мобілізацію

У Нагірному Карабаху оголосили часткову мобілізацію
Джерело:  online.ua

Так званий президент невизнаного Нагірного Карабаху Араїк Арутюнян 3 серпня підписав указ про проведення часткової мобілізації на тлі спалаху нового конфлікту в регіоні.

Джерело: "Європейська правда"

У Нагірному Карабаху оголосили мобілізацію

3 серпня президент (невизнаної Нагірно-Карабаської республіки - ред.) Араїк Арутюнян підписав указ, згідно з яким з 3 серпня 2022 року в республіці оголошено часткову військову мобілізацію, – мовиться в указі, який опублікували на сайті Арутюняна.

Що важливо розуміти, загострення ситуації в Нагірному Карабаху почалося 1 серпня. Нагірний Карабах почав стверджувати, що азербайджанські підрозділи спробували перетнути лінію зіткнення з північної та північно-західної прикордонної зони.

Окрім того, там запевняють, що близько 14:00 за Києвом азербайджанські підрозділи "застосували ударні безпілотники, в результаті чого загинув один військовий. Також повідомляється, що поранення отримали ще 8 людей.Влада Азербайджану згодом заявила про одного загиблого військового.

Як уже згадувалося раніше, 2 роки тому Нагірний Карабах був у центрі шеститижневої війни, під час якої загинули понад 6500 людей, перш ніж завершилася угодою про припинення вогню за посередництва Росії.

Фото — unsplash.com

В угоді зазначається, що Вірменія передала частину територій, які контролювала десятиліттями, а РФ направила близько 2000 "миротворців" для нагляду за перемир’ям.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?