Китай відмовився приймати з візитом головного дипломата ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай відмовився приймати з візитом головного дипломата ЄС

Китай відмовився приймати з візитом головного дипломата ЄС
Джерело:  online.ua

 Китай скасував заплановану на наступний тиждень поїздку високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозепа Борреля.

Джерело: Reuters

Китай відмовився приймати з візитом головного дипломата ЄС

На жаль, китайські колеги повідомили нам, що заплановані дати наступного тижня вже неможливі, і тепер ми повинні шукати альтернативи, – повідомила речниця ЄС Набіла Масралі.

Причини скасування візиту не названі.

Боррель мав відвідати Пекін 10 липня, щоб зустрітися зі своїм китайським колегою і обговорити "стратегічні питання", включаючи права людини і війну Росії в Україні, заявив у неділю посол ЄС в Китаї.

Посол Хорхе Толедо заявив на Всесвітньому форумі миру в Пекіні в неділю, що Китай і Європа, ймовірно, проведуть два особистих діалоги у вересні, один з питань економіки і торгівлі, а інший – з цифрових питань, перед самітом лідерів наприкінці року.

Ми хочемо взаємодіяти з Китаєм, але нам потрібен прогрес, і він потрібен нам цього року, – сказав Толедо.

Це вже вдруге в цьому році скасована поїздка Борреля до Китаю. У квітні він не зміг приїхати після позитивного результату тесту на COVID-19.

У підготовленій промові для виступу в Пекіні у квітні Боррель заявив, що ЄС не може довіряти Китаю, якщо він не прагне миру в Україні.

Між ЄС та Китаєм може початися торгова війна

Що важливо розуміти, розслідування щодо електромобілів — не єдина претензія до Китаю, над якою працює головний спеціаліст Єврокомісії з правоохоронних органів у сфері торгівлі Деніс Редонне.

Окрім того, Євросоюз також розглядає свою першу справу згідно з новим міжнародним інструментом закупівель проти китайських медичних пристроїв.

Офіційний Брюссель стурбований том, що Пекін може використати щедру державну підтримку для випуску дуже дешевих транспортних засобів, які можуть заполонити ринок ЄС. Комісар із питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон сказав, що він "дуже підтримує якнайшвидше відкриття розслідування демпінгу щодо електромобілів". Єврокомісія не дала жодних коментарів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?