Китай виступив проти розміщення ядерної зброї РФ у Білорусі — МЗС КНР
Категорія
Політика
Дата публікації

Китай виступив проти розміщення ядерної зброї РФ у Білорусі — МЗС КНР

Китай виступив проти розміщення ядерної зброї РФ у Білорусі — МЗС КНР
Джерело:  online.ua

Китай висловив свою позицію щодо заяви Росії про розміщення тактичної ядерної зброї в Білорусі. Речниця міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін на пресконференції заявила, що у січні минулого року лідери п’яти держав-володарів ядерної зброї виступили зі спільною заявою, вказавши, що ядерну війну не можна виграти. Проте прямо Китай не засудив дії Росії.

Джерело: Sohu

У Китаї прокоментували розміщення ядерної зброї РФ в Білорусі

Кореспондент іноземних ЗМІ на пресконференції 27 березня запитав у речниці МЗС Китаю Мао Нін про позицію Китаю щодо розміщення тактичної ядерної зброї в Білорусі.

Мао Нін відповіла, нагадавши, що в січні минулого року лідери п'яти держав, що володіють ядерною зброєю, виступили зі спільною заявою, в якій вказують, що ядерну війну неможливо виграти або вести її, наголошуючи на тому, що слід уникати воєн між державами, які володіють ядерною зброєю та стратегічних ризиків.

Вона додала, що за нинішніх обставин усі сторони мають зосередити зусилля на дипломатичному шляху для мирного врегулювання “української кризи” та спільно сприяти вирішенню ситуації.

Навіщо РФ збирається розмістити ядерну зброю у Білорусі

Аналітики зазначають, що, ймовірно, Путін збирався розмістити ядерну зброю РФ в Білорусі ще до повномасштабного вторгнення в Україну.

Таке рішення має на меті знизити моральний дух українців та стримати західну допомогу українського контрнаступу, який очікується.

ISW вважає, що заява Путіна від 25 березня є частиною цих зусиль, і що Росія навряд чи застосує ядерну зброю в Україні чи деінде.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?