Китай висунув вимогу США стосовно України та РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Китай висунув вимогу США стосовно України та РФ

Китай висунув вимогу США стосовно України та РФ
Джерело:  online.ua

Спікерка Міністерства закордонних справ КНР Мао Нін почала стверджувати, що Китай підтримує ідею політичного врегулювання української "кризи" й мирні перемовини, а також має намір продовжувати "у власний спосіб" сприяти деескалації ситуації. Окрім того, офіційний Пекін вимагає, щоб США також долучилися до цього процесу.

Джерело:"Укрінформ"

Китай хоче, щоб США посприяли переговорам РФ і України

У питанні України ми виступаємо за політичне врегулювання кризи і сприяння переговорам про мир. Китай підтримує комунікацію з усіма сторонами і продовжуватиме у власний спосіб відігравати конструктивну роль, сприяючи деескалації ситуації, - заявила представниця МЗС КНР.

Таким чином речниця китайського дипломатичного відомства відреагувала на запитання про те, як можна реалізувати будь-який мирний план щодо російсько-української війни, якщо такі великі країни, як Штати та КНР, навіть не обговорюють це.

Як стверджує речниця МЗС Китаю, влада її країни хоче, щоб "США також діяли відповідально, створюючи необхідне середовище та умови для мирних переговорів між зацікавленими сторонами, а не підливали масла у вогонь".

Як Китай відреагував на останнє рішення Путіна щодо ядерної зброї

27 березня офіційний Пекін озвучив свою позицію після заяви російського диктатора Володимира Путіна про розміщення тактичної ядерної зброї в Білорусі.

Спікерка МЗС КНР Мао Нін нагадала про те, що ще рік тому лідери п’яти держав-власників ядерної зброї виступили зі спільною заявою, вказавши, що ядерну війну не можна виграти.

Варто зазначити, що Китай не розкритикував рішення очільника Кремля.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?