Китай висунув вимогу Україні щодо націоналізації "Мотор Січі"
Категорія
Україна
Дата публікації

Китай висунув вимогу Україні щодо націоналізації "Мотор Січі"

Китай висунув вимогу Україні щодо націоналізації "Мотор Січі"
Джерело:  online.ua

26 березня Міністерство закордонних справ Китаю офіційно повідомило, що "взяло до відома" заяви влади України про повернення "Мотор Січі" у держвласність. Окрім того, КНР вимагає у команди глави держави Володимира Зеленського захистити інтереси китайських компаній та інвесторів. З такою заявою виступила офіційна представниця дипломатичного відомства Китаю Хуа Чуньїн, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт МЗС.

"Ми взяли до відома відповідні заяви (щодо повернення "Мотор Січі" у держвласність - ред.). Китай вимагає, щоб Україна захищала законні права і інтереси китайських компаній та інвесторів відповідно до закону і належним чином вирішувала пов'язані з цим питання", - наголосила китайська дипломатка.

Не можна також не згадати про те, що Володимир Зеленський своїм указом увів у дію рішення РНБО від 28 січня 2021 року, яке передбачає застосування спеціальних економічних санкцій проти китайських інвесторів "Мотор Січі", а вже 11 березня під час традиційного засідання РНБО ухвалили рішення про повернення у власність держави ПАТ "Мотор Січ" "в законний спосіб найближчим часом". Також повідомлялося, що люди, які вкладали кошти в підприємство, отримають компенсацію.

Після цього очільник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що в парламенті найближчим часом зареєструють законопроєкт про націоналізацію ПАТ "Мотор Січ".

Китайський інвестор "Мотор Січі" миттєво відреагував на рішення офіційного Києва. КНР назвала неприпустимими заяви команди Володимира Зеленського про можливу націоналізацію підприємства та почала погрожувати новими позовами. Пізніше також стало відомо, що Міністерство закордонних справ України отримало ноту від уряду Китаю через введення РНБО санкцій проти китайських інвесторів "Мотор Січі" - цю інформацію підтвердили декілька українських медіа.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 24 березня Володимир Зеленський нарешті ввів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони від 11 березня щодо повернення ПАТ "Мотор Січ" у власність держави: усі важливі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?