Зеленський ввів у дію рішення щодо націоналізації “Мотор Січі”
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський ввів у дію рішення щодо націоналізації “Мотор Січі”

Зеленський ввів у дію рішення щодо націоналізації “Мотор Січі”
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський нарешті ввів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони від 11 березня щодо повернення ПАТ "Мотор Січ" у власність держави. Варто звернути увагу на те, що це рішення має таку офіційну назву "Про стан виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 1 березня 2018 року "Про невідкладні заходи щодо захисту національних інтересів держави у сфері авіадвигунобудування". Це зазначається в Указі  №108/2021, передає ONLINE.UA.

Нещодавно під час брифінгу за підсумками засідання РНБО секретар Ради Олексій Данілов офіційно повідомив, що "ухвалене відповідне рішення - згідно з цим рішенням підприємство "Мотор Січ" буде повернуто українському народу, буде повернуто у власність української держави в законний, конституційний спосіб найближчим часом".

Як уже згадувалося раніше, 11 березня під час засідання РНБО було ухвалене рішення про повернення у власність держави ПАТ "Мотор Січ" "в законний спосіб найближчим часом". Данілов тоді пообіцяв, що люди, які вкладали свої гроші в підприємство, отримають компенсацію. Пізніше очільник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що в парламенті незабаром зареєструють законопроєкт про націоналізацію ПАТ "Мотор Січ". Пізніше керівник партії "СН" заявив, що політсила вже обговрорює та напрацьовує текст законопроєкту про націоналізацію ПАТ "Мотор Січ".

Що важливо розуміти, китайський інвестор "Мотор Січі" буквально зразу ж дав зрозуміти, що вважає неприпустимими заяви офіційного Києва про можливу націоналізацію підприємства та пригрозив новими позовами.

Не можна також не згадати про те, що Міністерство закордонних справ України отримало ноту від уряду Китаю через введення РНБО санкцій проти китайських інвесторів "Мотор Січі". Нагадаємо,  Володимир Зеленський своїм указом увів у дію рішення РНБО від 28 січня 2021 року, яке передбачає застосування спеціальних економічних санкцій проти китайських інвесторів "Мотор Січі".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Китай різко змінив позицію по Криму  після націоналізації "Мотор Січ".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?