Китай закликав ВООЗ перевірити походження COVID-19 з лабораторії в США
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай закликав ВООЗ перевірити походження COVID-19 з лабораторії в США

Китай закликав ВООЗ перевірити походження COVID-19 з лабораторії в США
Джерело:  online.ua

Нещодавно комісія експертів Всесвітньої охорони здоров’я завершила роботу в Китаї з приводу з’ясування першоджерел походження коронавірусу COVID-19. Вже наприкінці березня Міністерство закордонних справ КНР звернуло увагу на відсутність подібних досліджень у Сполучених Штатах, адже саме з американської лабораторії, як стверджує Пекін, також міг походити новий вірус, що спричинив пандемію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт відомства.

За словами речниці МЗС Хуа Чуньїн, жоден регіон не може бути обмеженням для таких досліджень з боку ВООЗ.

“Щодо збереження ймовірності витоку вірусу в результаті лабораторного інциденту члени експертної групи заявили, що в разі необхідності вони проведуть дослідження в лабораторіях по всьому світу. Як вам відомо, такі дослідження в лабораторіях в Ухані вже пройшли. Однак коли Форт-Детрік відкриється для експертів?” - наголосили в дипломатичному відомстві Китаю.

Вона зауважила, у медіа відсутня інформація про лабораторний комплекс у Форт-Детрік.

“Новини про неї були в червні 2019 року, але потім їх не стало”, - додала представниця.

Вона також додала, що китайська влада завжди була готова до співпраці з фахівцями ВООЗ, які працюють над встановленням джерел коронавірусу.

“Це не розслідування, а наукове дослідження. Воно повинно мати глобальний характер і не бути обмеженим будь-яким регіоном світу”, - резюмувала Чуньїн.

Нагадаємо, офіційно Форт-Детрік, який розташований в американському штаті Меріленд, це місце базування Науково-дослідного інституту сухопутних військ імені Волтера Ріда. Він підпорядкований Пентагону, а діяльність його — біомедичні дослідження.

Як повідомляв ONLINE.UA, поширення коронавірусу COVID-19 в Україні спровокувало нову потужну хвилю захворюваності, яка своєю чергою відзначилася посиленням карантину в багатьох регіонах. Новий спалах зафіксували у лютому чи на початку весни — аналогічно з ситуацією 2020 року. Експерти Національної академії наук вважають, що вірус поширюватиметься надзвичайними темпами ще кілька тижнів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?