Китай запровадив обмеження для російських банків
Категорія
Економіка
Дата публікації

Китай запровадив обмеження для російських банків

Китай запровадив обмеження для російських банків
Джерело:  online.ua

Китай швидше за все не планує тонути разом з Росією у санкційних обмеженнях. Саме тому країна з другою економікою світу анонсувала нові обмеження для агресора.

Джерело: DW

Китай запровадив обмеження для російських банків

Китай зробив крок до США та ЄС у контексті повномасштабної війни Росії проти України. Йдеться про певну підтримку санкційної політики проти офіційної Москви.

Китай вирішив обмежити операції клієнтів російських банків з банками, які розташовані у США, Євросоюзі, Швейцарії та Великій Британії. Напередодні у країні з візитом відвідував Державний секретар США Ентоні Блінкен.

Проте не виключають й інші версії для цього рішення:

Для офіційного Пекіна цей крок може бути звичайним піаром для заспокоєння Блінкена та США на тлі повномасштабної агресії проти України;
Водночас для Китаю це може бути звичайна рефлексія щодо зменшення ролі Росії в економічні та стратегічній політиці Пекіна.

Також відомо, що Народний банк Китаю почав зупиняти російські транзакції у китайських юанях, доларах США, гонконзьких доларах та євро через свої кореспондентські рахунки.
До теми! Франція вимагає від Євросоюзу перевірити тарифи на китайські електромобілі. Офіційний Пекін намагається тиснути на Брюссель, аби досягти бажаного результату.

Коментарі від експертів

Очільник The Center for Accountable Investment у Вашингтоні відзначив, що Народний банк Китаю наразі не говорить "ні" Росії, а лише обмежує певні операції, які включають банки країн Заходу.

Водночас доцент з міжнародних відносин Роберт Персон вважає, що таким чином Китай певною мірою переживає через потенційну загрозу потрапляння під дію вторинних санкцій.

Генеральний директор та співзасновник Hermitage Capital Вільям Браудер натомість назвав цей крок зі сторони офіційного Пекіна "дуже значним". За його словами, це свідчить про тривожну тенденцію для Путіна, оскільки він може втратити одного із найпотужніших своїх покровителів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?