Китай завдав потужного удару по США - у чому річ
Категорія
Політика
Дата публікації

Китай завдав потужного удару по США - у чому річ

Китай завдав потужного удару по США - у чому річ
Джерело:  online.ua

13 липня китайська влада офіційно повідомила про заходи у відповідь на введення санкцій Штатів проти чиновників КНР із Синьцзян-Уйгурського автономного району. В МЗС КНР зверунли увагу на те, що Пекін вводить санкції відносно трьох американських законодавців і посла США з релігійних свобод. Що важливо розуміти, під обмежувальні заходи потраплять сенатори Марко Рубіо, Тед Круз і конгресмен Кріс Сміт, а також до посла США з релігійних свобод Сему Браунбека. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Окрім того, КНР заявила про протест у зв'язку з законом про політику в області прав уйгурів, який передбачає можливість застосовувати санкції відносно китайських офіційних представників за порушення прав уйгурів та інших етнічних і релігійних меншин.

"Цей так званий закон навмисно спотворює положення в області прав людини в Синьцзяні, нахабно дискредитує політику уряду Китаю, зневажає основні норми міжнародного права і міжнародних відносин і є грубим втручанням у внутрішні справи КНР. Уряд і народ Китаю висловлюють сильне обурення і заявляють рішучий протест", - наголосили китайські дипломати.

Також зазначається, що в Синьцзян-Уйгурському автономному районі Китаю гарантовані права всіх нацменшин, проблема полягає в підривній сепаратистській діяльності, яка представляє реальну загрозу для життя населення. Окрім того, в КНР нагадали, що "справи Синьцзяна є виключно внутрішніми справами Китаю, і іноземне втручання в них неприпустимо".

Як відомо, нещоданво Державний департамент США анонсував введення візових санкцій проти чиновників Китаю, оскільки Пекін обмежує доступ американських дипломатів, журналістів і туристів до Тибету. А також попередив американців у Китаї, що їх можуть затримати і депортувати за критику місцевого уряду.

Як повідомляв ONLINE.UA,  європейські дипломати назвали Китай потужною авторитарною країною, яка тільки-но підіймає голову.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?