Китай заявив про виявлення невідомої речовини на темному боці Місяця
Категорія
Технології
Дата публікації

Китай заявив про виявлення невідомої речовини на темному боці Місяця

Китай заявив про виявлення невідомої речовини на темному боці Місяця
Джерело:  online.ua

Китайські вчені констатували виявлення невідомої субстанції на темному боці Місяця. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Newsweek.

За журналістськими відомостями, відкриття належить до місяцехода Yutu-2. Рідина описана як "незвично забарвлена".

Наразі відомо, що явище вперше зареєстрували 28 липня. Цей день став восьмим для невеликої місії з вивчення локації, вкритої маленькими кратерами. Координатори ровера вже планували вимкнути апарат для "відпочинку", коли помітили щось незвичне.

Речовину помітили на внутрішньому боці одного з кратерів. Вона відрізнялася кольором від навколишньої місцевості. Іншої інформації оголошено не було.

"Наукова місія наразі намагається зрозуміти, що це за містичний матеріал", - підкреслюють китайські ЗМІ.

Слід нагадати, Yutu-2 знаходився на борту зонду Chang-e-4, який сів на Місяць у січні цього року. Головна ідея місії - дослідження зворотного боку нашого сателіту, який майже не потрапляв у поле діяльності сучасної науки.

Як повідомляв ONLINE.UA, керівництво NASA планує 2024 року відправити на Місяць експедицію з астронавтами, серед яких буде щонайменш одна жінка. Анонс майбутньої пілотуюємої місії зробив безпосередньо директор агенції, який заявив, що здійснить проект також задля прикладу власній донці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?