Перша жінка на Місяці: NASA поділилася цікавими подробицями
Категорія
Технології
Дата публікації

Перша жінка на Місяці: NASA поділилася цікавими подробицями

Перша жінка на Місяці: NASA поділилася цікавими подробицями
Джерело:  online.ua

NASA вже 2024 року планує відправити на Місяць експедицію, до складу якої приєднається щонайменш одна жінка-астронавт. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання Space.

Ця подія стане першою у своєму роді, бо раніше у таких польотах брали участь лише чоловіки. Апарат спрямує в одну з локацій Південного полюсу нашого сателіту.

Керівник NASA Джим Брайденстайн наголосив, що назва нової місії - Artemis (Артеміда). Це вже є натяком на можливі відмінності від легендарного Apollo.

"Я скажу вам, чому це так важливо для мене як керівника NASA. Моїй доньці 11 років, і я хочу, щоб вона бачила всі можливості, які у неї є, з дитинства", - підкреслив Брайденстайн.

Загалом планується, що "Артеміда" має іншу мету свого існування. Колись "Аполлон" став свідоцтвом технічної переваги Сполучених Штатів над СРСР, який відправив на Місяць лише безпілотні апарати. Новий проект - це основа для тривалої присутності землян на супутнику.

Як повідомляв ONLINE.UA, компанія SpaceX під керівництвом Ілона Маска організувала випробування нвоого апарату Spacehopper. Він стане одним з елементів майбутньої марсіанської місії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?