Китайські компанії допомогають Росії з виробництвом боєприпасів — NYT
Категорія
Світ
Дата публікації

Китайські компанії допомогають Росії з виробництвом боєприпасів — NYT

Китайські компанії допомогають Росії з виробництвом боєприпасів — NYT
Джерело:  online.ua

Держкомпанія Poly Technologies з Китаю принаймні двічі поставляла до Росії великі партії пороху для виробництва патронів.

Джерело:   The New York Times

Як Китай допомагає Росії у війні проти України 

Зазначається, що тільки один завод з виробництва патронів у Барнаулі отримав пороху з Китаю для виробництва більш ніж 80 млн патронів.

Наразі китайська державна компанія вже перебуває під санкціями США за поширення технологій з виробництва та модернізації ракет і надання військової та технічної підтримки Ірану.

Ці дані "знову порушують питання про роль Китаю в підтримці Росії, яка веде загарбницьку війну в Україні".

За словами керівника Держдепу США Ентоні Блінкена, представники КНР запевняють, що не передають летальну допомогу Росії для використання у війні проти України.

Крім того, уряд США "не бачить прямих свідчень, які цьому суперечать", але стурбований тим, що "приватні китайські компанії можуть надавати допомогу Росії".

Зазначається, що Барнаульський патронний завод випускає набої для автоматів Калашникова і снайперських гвинтівок, а також міг служити тренувальною базою для терористичного угруповання Вагнера. В даних митного обліку вказувалось, що поставки пороха призначалися "для виробництва патронів іноземного зразка".

Газета наразі не має прямих доказів використання китайського пороху для виробництва саме бойових набоїв. Водночас опитані експерти переконані, що це припущення є найприроднішим у нинішній ситуації.

Україна в ООН закликає розслідувати постачання дронів з Ірану до Росії 

П’ять країн закликали генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша розслідувати передачу іранських дронів до Росії.

За словами постпреда США в ООН Лінди Томас-Грінфілд, США, Франція, Велика Британія, Албанія й Україна виступили зі спільною заявою із закликом до генсека ООН провести розслідування військової співпраці Ірану і Росії, зокрема, щодо передачі дронів.

Дії Росії та Ірану порушують Резолюцію 2231 РБ ООН. Ця резолюція забороняє всім країнам, в тому числі постійним членам Радбезу, передавати такі види зброї з Ірану без попереднього схвалення Радою Безпеки. Такого схвалення, звісно, не було, - підкреслила Томас-Грінфілд.

Вона нагадала, що Україна, США, Франція, Британія та інші країни "належним чином повідомили про ці порушення в ООН" і надали ООН додаткову інформацію.

Організація Об’єднаних Націй повинна відповісти на зростаючі заклики міжнародної спільноти та розслідувати ці порушення, - підкреслила представниця США в ООН.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?