Китайські військові розробили унікальну лазерну зброю. У чому її особливість
Категорія
Технології
Дата публікації

Китайські військові розробили унікальну лазерну зброю. У чому її особливість

Китайські військові розробили унікальну лазерну зброю. У чому її особливість
Джерело:  online.ua

Китайські військові представили потенційно революційне досягнення в галузі енергетичної зброї. Представники Національного університету оборонних технологій розповіли про новий механізм охолодження, який може дозволити високоенергетичним лазерам працювати безперервно, не боячись перегріву.

Джерело: Futurism

Що відомо про технологію

Технологія базується на новітній системі охолодження, яка може підтримувати роботу високоенергетичних лазерів протягом невизначеного часу, вирішуючи давню проблему, яка заважала попереднім спробам розробити подібні системи озброєнь у всьому світі. Хоча лазерні технології існують вже десятки років, проблема полягала в надмірному нагріванні високоенергетичних променів, що призводило до нестабільності і експлуатаційних обмежень.

Згідно з оприлюдненими деталями, нещодавно розроблена китайська система охолодження використовує потік газу, який ефективно розсіює надлишкове тепло, що генерується лазерною зброєю. Ця проривна інновація (якщо вона справді реальна) уможливить точне і стабільне лазерне випромінювання без погіршення потужності і якості променя з плином часу.

Дослідницька група задокументувала свої висновки в статті, нещодавно опублікованій в китайськомовному журналі Acta Optica Sinica, висловивши свій оптимізм щодо можливостей цієї технології охолодження.

Високоякісні промені можна виробляти не тільки в першу секунду, але й підтримувати їх протягом невизначеного часу, – стверджують дослідники в опублікованому звіті.

Подібні зусилля були зроблені Сполученими Штатами у сфері технологій енергетичної зброї. Однак ці ініціативи зіткнулися з проблемами в досягненні бажаного рівня руйнівного потенціалу і надійності. Як зазначає SCMP, колишній британський військовий чиновник Стів Вівер визнав важливість прориву Китаю, про який повідомлялося.

Навіщо це потрібно

Окрім потенційного військового застосування, нещодавно представлена система охолодження обіцяє багато інших переваг. Передбачувана економічна ефективність системи, що пояснюється меншою залежністю від традиційних боєприпасів, може стати більш економічною альтернативою звичайним ракетним системам. Крім того, військові експерти припускають, що ця сучасна лазерна зброя може слугувати засобом протидії супутниковим загрозам, в тому числі тим, які створюються супутниковими угрупованнями, такими як мережа Starlink Ілона Маска (такою її вважає Китай).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?