Китайським медіа заборонили писати про перемогу Хлої Чжао на Оскарі 2021
Категорія
Культура
Дата публікації

Китайським медіа заборонили писати про перемогу Хлої Чжао на Оскарі 2021

Китайським медіа заборонили писати про перемогу Хлої Чжао на Оскарі 2021
Джерело:  online.ua

В Китаї усім пошуковим системам та державним медіа заборонили писати  про перемогу на "Оскарі" режисерки стрічки "Земля кочівників" Хлої Чжао. Усі публікації про тріумф китаянки масово видаляють навіть із соціальних мереж.

Джерело: The Wall Street Journal

Що відомо про Хлою Чжао - режисерку фільму "Земля кочівників"

Американське видання звертає увагу на те, що Хлоя Чжао народилася в Китаї, однак в шкільному віці переїхала в Штати.

Що важливо розуміти, вона стала першою в історії китаянкою, яка завоювала "Оскар" і другою жінкою після Кетрін Бігелоу, яка здобула режисерську нагороду Американської кіноакадемії.

Чому китайським ЗМІ заборонили писати про перемогу Хлої Чжао на "Оскарі"

"Зразу ж після завершення церемонії в соціальних мережах та на сайтах почали вітати режисерку з перемогою, проте до середини дня майже всі дописи були видалені. Пошуки імені режисерки в провідних пошукових системах країни давали посилання на новини про її попередні нагороди", - йдеться в повідомленні видання.

За словами репортерів державних медіа, які захотіли залишитися анонімними, вони отримали наказ від Міністерства пропаганди Китаю не писати про перемогу Чжао через її "попередні публічні висловлювання", попри її китайське громадянство.

Що важливо розуміти, навіть Міністерство закордонних справ Китаю не захотіло пояснювати видалення публікацій в соціальних мережах під час чергової пресконференції, зазначивши, що дипломатів КНР подібні питання жодним чином не стосуються.

Як стверджують американські журналісти, Хлою Чжао критикують за її інтерв’ю в журналу Filmmaker 2013 року, де режисерка відверто розказала про те, як росла в Китаї та наголосила, що це місце "де всюди брехня".

Цікаві факти про стрічку "Земля кочівників":

  • Фільм "Земля кочівників" отримав "Оскара" як найкращий фільм;

  • Режисерку стрічки Хлою Чжао нагородили золотою статуеткою за найкращу режисуру;

  • Виконавиця головної ролі Френсіс Макдорманд теж отримала премію за найкращу жіночу роль;

  • "Земля кочівників", яка зібрала головні нагороди кіноакадемії, стала тріумфатором "Оскарів"-2021.

  • Фільм розповідає про життя сучасних кочівників у США: людей переважно середнього і літнього віку, які мандрують своєю країною автофургонами, влаштовуючись на тимчасові підробітки.

Френсіс Макдорманд та Хлоя Чжао отримали Оскари (фото - twitter.com/TheAcademy)

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?