Золотий глобус 2021: хто отримав одну з головних кінонагород світу
Категорія
Культура
Дата публікації

Золотий глобус 2021: хто отримав одну з головних кінонагород світу

Золотий глобус 2021: хто отримав одну з головних кінонагород світу
Джерело:  online.ua

В ніч на 1 березня в США відбулася церемонія нагородження престижної кінопремії Золотий глобус-2021. Через пандемію коронавіруса захід проводився з в новому форматі - переможців оголошували відразу на двох локаціях в Лос-Анджелесі і Нью-Йорку, а свої нагороди вони отримували онлайн. Тріумфатором Золотого глобуса 2021 став серіал "Корона", який отримав відразу чотири нагороди. ONLINE.UA публікує повний список переможців кінопремії - серед них лауреати категорій "Кращий фільм", "Найкращий серіал", "Краща актриса", "Кращий актор", "Кращий мультфільм" та інші.

У номінації "Кращий драматичний фільм року" перемогла картина "Земля кочевників", а її режисерка - китаянка Хлоя Чжао - була удостоєна премії за кращу режисерську роботу. Вона стала другою жінкою, яка коли-небудь перемагала в цій категорії на Золотому глобусі, і першою азіатською жінкою, яка перемогла в номінації.

У категорії "Краща комедія або мюзикл" переміг резонансний фільм "Борат-2", який став справжньою сенсацією в США. "Кращим мультфільмом" став анімаційний фільм "Душа".

"Кращим драматичним серіалом" названо серіал "Корона", присвячений правлінню королеви Великої Британії Єлизавети II. Кращим міні-серіалом став "Хід королеви", а кращим комедійним серіалом - "Шіттс Крик".

Кращою актрисою в драматичних фільмах визнана Андра Дей за роль в фільмі "Сполучені Штати проти Біллі Холідей", нагороду в категорії "Кращий актор драматичного фільму" посмертно отримав Чедвік Боузман за роль в "Ма Рейні: Мати блюзу". У цій категорії Боузман обігнав своїх зіркових голлівудських колег Ентоні Хопкінса і Гері Олдмена. Саша Барон Коен отримав приз за кращу комедійну роль в "Бораті-2", Розамунд Пайк названа найкращою акторкою в комедії. Призи за кращі ролі другого плану отримали Деніел Калуя за роль в картині "Іуда і чорний месія" і Джоді Фостер, який зіграв в "Мавританцях".

Хто отримав Золотий глобус 2021 - повний список переможців:

  • Кращий драматичний серіал - "Корона" (The Crown)

  • Кращий комедійний серіал - "Шіттс-Крік" (Schitt's Creek)

  • Кращий мінісеріал - "Ферзевий гамбіт" (The Queen's Gambit)

  • Краща чоловіча роль мінісеріалу - Марк Руффало "У цьому я впевнений" (I Know This Much Is True)

  • Краща жіноча роль мінісеріалу - Аня Тейлор-Джой "Ферзевий гамбіт" (The Queen's Gambit)

  • Краща чоловіча роль в комедійному серіалі - Джейсон Судейкіс, "Тед Лассо" (Ted Lasso)

  • Краща жіноча роль в комедійсном серіалі - Кетрін О'Хара, "Шіттс Крик" (Schitt's Creek)

  • Краща чоловіча роль в драматичному серіалі - Джош О'Коннор, "Корона" (The Crown)

  • Краща жіноча роль в драматичному серіалі - Емма Коррін, "Корона" (The Crown)

  • Краща жіноча роль другого плану - Джилліан Андерсон, "Корона" (The Crown)

  • Краща чоловіча роль другого плану - Джон Боега, "маленький сокиру" (Small Axe)

Нагадаємо, американська кінопремія Золотий глобус присуджується Голлівудської асоціацією іноземної преси з 1944 року за кіно- і телефільми. Це одна з головних нагород в світі кінематографа, яка вручається щороку за результатами голосування приблизно 90 міжнародних журналістів Голлівуду. У кіноіндустрії Золотий глобус вважається другою по престижу премією після Оскара.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що два українські фільми потрапили в міжнародний топ кращих хоррорів року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?