Китайський коронавірус: на кордоні України зупинили жінку з симптомами
Категорія
Україна
Дата публікації

Китайський коронавірус: на кордоні України зупинили жінку з симптомами

Китайський коронавірус: на кордоні України зупинили жінку з симптомами
Джерело:  УНН

Українські прикордонники зупинили жінку з підвищеною температурою, яка прибула до аеропорту "Бориспіль" з Італії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНН.

За словами помічника голови ДПСУ Андрія Демченка, її направили до медичного закладу в рамках посилених через коронавірус заходів безпеки.

"Температурний скринінг і посилені заходи безпеки, аби не допустити поширення в Україні коронавірусу, активно тривають. Фактично на всіх пунктах пропуску і контрольних пунктах в’їзду-виїзду робота 100% у відношенні осіб, які слідують в Україну, на КПВВ на лінії розмежування, на адміністративній межі з Кримом", - додав він.

Демченко пояснив, що не жінку з температурою чекає детальне лікарське обстеження.

"Наскільки відомо, скоріш за все у неї гостре респіраторне захворювання. Вона прилітала з Італії… В той момент якраз проводились заходи спільно з прикордонниками і представниками санітарно-карантинного підрозділу. Фактично, швидко відправили людину до медзакладу", - пояснив посадовець.

Демченко резюмував, для заходів мобілізували та координують не тільки ДПСУ, але й МОЗ, місцеву владу в регіонах України. Головна мета заходів — оперативно виявляти людей із симптомами ГРВІ.

Як повідомляв ONLINE.UA, наразі відомо про п'ять випадків коронавірусу із громадянами України. Чотири з них госпіталізовані в Японії — люди знаходилися на круїзному лайнеру Diamond Princess. Ще один випадок пов'язаний із жінкою в Італії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?