Коронавірус діагностований у кількох українців - важливі дані
Категорія
Україна
Дата публікації

Коронавірус діагностований у кількох українців - важливі дані

Коронавірус діагностований у кількох українців - важливі дані
Джерело:  YouTube

Заступник міністра охорони здоров’я і головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив невтішні новини. За його словами, на даний момент смертельний коронавірус COVID-19 діагностований у п’ятьох українців, які, що важливо розуміти, наразі перебувають за межами України. Про це він розказав в етері телеканалу "1+1", інформує ONLINE.UA.

"У п’ятьох українців коронавірусна інфекція є. Це четверо в Японії - вони подорожували на круїзному лайнері (Diamond Princess — ред). І одна українка, вона знаходиться в Неаполі, у неї також діагностовано коронавірус", - заявив він.

Віктор Ляшко також наголосив, що в Україні є тест-системи від ВООЗ для виявлення китайського коронавірусу. Держава може застосувати тести, які придбали за вказівкою МОЗ окремо, а також використати у разі гострої потреби системи української розробки.

Окрім того, важливо розуміти, що в разі спалаху коронавірусу в Україні під найбільшою загрозою будуть літні люди у віці від 70 років. Можливий варіант поширення COVID-19 в Україні і групи ризику визначили експерти головного ситуаційного центру при РНБО, який щодня моніторить ситуацію щодо поширення смертельної інфекції в світі.

Нещодавно також ізраїльські фахівці запевняли, що жодних приводів для паніки немає — вона викликана переважно через те, що люди не впевнені в завтрашньому дні, а дані, якы надходять з різних кінців планети, ніби однозначно свідчить про розширення смертельного захворювання.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що експерти озвучили новий прогноз  про епідемію коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?