Китайський коронавірус в Україні: в МОЗ терміново звернулися до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Китайський коронавірус в Україні: в МОЗ терміново звернулися до українців

Китайський коронавірус в Україні: в МОЗ терміново звернулися до українців
Джерело:  online.ua

В Україні станом на 30 січня не зафіксовано жодного випадку зараження китайським вірусом. Про ситуацію з поширенням коронавіруса в Україні та світі повідомив в.о. генерального директора Центру громадського здоров'я МОЗ України Ігор Кузин на пресбрифінгу, передає ONLINE.UA.

За словами Кузіна, в Україні вживають всіх необхідних заходів з профілактики та боротьби з китайським коронавірусом. За його словами, в країні організована цілодобова робота оперативного штабу за погодженням необхідних медичних та міжвідомчих дій із запобігання розповсюдженню вірусу з Китаю. Складено порядок реагування для лікарень і лікарів, служб, відповідальних за перетин кордону, і лабораторій. Сімейним лікарям дана інструкція своєчасного реагування на небезпечні симптоми зараження вірусом з урахуванням того, що хвороба має інкубаційний період. А також посилені заходи в міжнародному аеропорту "Бориспіль" - там введено температурний скринінг всіх пасажирів на прямих авіарейсах з Китаю.

Глава Центру громадського здоров'я МОЗ України пояснив принцип виявлення зараження коронавірусом в регіонах України. За його словами, всі пацієнти з симптомами зараження проходять аналізи на вірус грипу, так як хвороби проявляються практично однаково. Якщо ж вірус грипу не виявляється, то аналізи пацієнта направляються в обласні лабораторії, а там їх вже тестують на коронавірус 2019 nCoV. На проведення тесту потрібно 12 годин.
 
Імовірність того, що на території України є заражені вірусом з Китаю, середня. Кузин нагадав, що сьогодні, 30 січня, ВООЗ збирається на чергове засідання, за підсумками якого комітет організації може прийняти рішення про закриття усіма країнами авіасполучення з Китаєм.

Нагадаємо, станом на 30 січня 170 осіб померли від коронавіруса, 7783 людини заразилися. Тільки за останню добу число заражених збільшилася на 1737 осіб. У важкому стані перебувають більше 30 людей, під наглядом лікарів - 81947 осіб, які контактували із зараженими.

Китайський вірус на сьогоднішній день поширився в багато країн за межами Китаю. Зокрема, 14 випадків зараження підтверджені в Таїланді, 11 - в Японії, 10 - в Сінгапурі, 8 - в Тайвані, 7 - в Австралії, 7 - в Макао, 5 - у Франції, 7 - в Малайзії, 5 - в США, 4 - в Німеччині, 4 - в ОАЕ, 3 в Канаді. Також вірус зафіксували в Фінляндії у туриста з Ухань і в Індії у студента, який навчався в Уханьского університеті.

Ліків і вакцин від китайського вірусу немає. Тому українська влада і представники МОЗ закликають українців дотримуватися правил, щоб вберегтися від коронавіруса.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що китайські експерти зробили тривожний прогноз про епідемію коронавіруса. Вони вважають, що вона піде на спад лише в кінці березня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?