Китайський коронавірус: влада готова страчувати за приховані симптоми
Категорія
Світ
Дата публікації

Китайський коронавірус: влада готова страчувати за приховані симптоми

Китайський коронавірус: влада готова страчувати за приховані симптоми
Джерело:  online.ua

Китайська влада обговорює можливість введення найвищої міри покарання за спробу хворих на новий коронавірус Covid-19 приховати його симптоми. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

Зокрема, йдеться про страту за приховування симптомів чи викривлення інформації про реальний стан хворої людини. З відповідною заявою виступили у китайському суді у суботу, 15 лютого.

Окрім того, під кримінальне провадження може потрапляти історія подорожей. Особу, яка захворіла, стала розповсюджувачем інфекції та спровокувала її поширення, звинуватять у створенні загрози суспільній безпеці. Покарання коливатиметься від 10-річного до довічного ув'язнення, або ж навіть до страти.

Згідно з указом національної комісії охорони здоров'я КНР, з 15 лютого громадяни із кашлем, високою температурою тіла та іншими симптомами ГРВІ не можуть користуватися автобусами, потягами та літаками. Усі люди, які повернулися додому зі свят з регіону-осередка спалаху, повинні перебувати під спостереженням лікарів наступні 14 днів. У разі відмови на них чекає покарання.

Багато підприємств не відновило роботу після подовжених новорічних канікул. Заступник міністра транспорту Лю Сяомін зазначив, що наразі у країні обсяг пасажирських перевезень складає приблизно п'яту частину від нормального.

Як повідомляв ONLINE.UA, станом на суботу, 15 лютого, у світі зафіксовано понад 67 тисячі хворих на Covid-19. Понад 1700 інших людей померли від ускладнень. Окрім того, відомо про понад вісім тисяч тих, хто одужав.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?