Поширення китайського коронавірусу в світі - останні новини
Категорія
Світ
Дата публікації

Поширення китайського коронавірусу в світі - останні новини

Поширення китайського коронавірусу в світі - останні новини
Джерело:  online.ua

Китайський коронавірус, який шириться світом з міста Ухань, вже уразив понад 67 тисяч людей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ресурс із моніторингу розповсюдження, яким керує Центр системних досліджень Університету Джона Хопкінса.

За наявними даними, кількість смертельних випадків сягнула 1526. Три з них пока межами материкового Китаю - у Гонконзі, на Філіппінах та в Японії.

Дані наведені станом на суботу, 15 лютого. Загалом коронавірус за назвою Covid-19 поширився на 30 країн. Майже усі випадки зараження - у Китаї. Фактично усі інші хворі за межами країни - окремі випадки.

Найбільша кількість хворих пока КНР - у Сингапурі (67 осіб), Гонконзі (56), Таїланді (33), Японії (29). ОКрім того зареєстровано понад 200 випадків коронавірусу на борту круїзного лайнеру Diamond Princess, який знаходиться біля японського берега на карантині.

Зокрема, саме на цьому кораблі були двоє українців, які підхопили вірус.

Слід зазначити, що кількість людей, які одужали, також невпинно зростає. Їхня кількість перевалила з вісім тисяч.

Світова наука ще не визначила остаточне джерело виникнення коронавірусу. Теоретично вірус міг перейти до людини від екзотичних тварин, який їдять у Китаї. Йдеться про кажанів, змій та рідкосних панголінів.

Як повідомляв ONLINE.UA, китайські фахівці наразі збирають кров в одужалих людей. Таким чином вони намагаються лікувати хворих - їм передають кров, у складі якої вже утворилися антитіла.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?