Китайський лікар попереджав про коронавірус - ніхто не повірив
Категорія
Світ
Дата публікації

Китайський лікар попереджав про коронавірус - ніхто не повірив

Китайський лікар попереджав про коронавірус - ніхто не повірив
Джерело:  online.ua

На початку грудня минулого року в китайському місті Ухань, в провінції Хубей, з'явилися перші хворі з вірусною інфекцією, викликаної новим типом коронавируса 2019 nCoV. Влада КНР доволі довго не вживала активних дій, спрямованих на боротьбу з пневмонією невідомого походження, хоча вже 30 грудня отримала перше попередження від місцевого лікаря, яке нахабно проігнорувала.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.

"30 грудня 2019 року 34-річний офтальмолог Лі Веньлян з центральної лікарні Ухані розповів своїм колегам про пацієнтів c вірусною інфекцією. Спочатку він вирішив, що мова йде про вірус, що викликав епідемію атипової пневмонії (SARS) в Китаї та інших країнах на початку 2000-х років. «Атипова пневмонія підтверджена в семи випадках», - написав доктор в чаті WeChat, де спілкувалися його колишні однокурсники по медичній школі. «Так лякаюче. SARS з'явився знову? »- запитав один з його співрозмовників. Пізніше доктор зазначив, що тип вірусу ще не визначений, тому не можна стверджувати, що це атипова пневмонія", - сказано в повідомлення.

Варто звернути увагу на те, що чиновники з органів охорони здоров'я Ухані викликали лікаря Лі посеред ночі і вимагали розказати, навіщо він поділився такими даними. Також його двічі викликали в поліцію Ухані. Поліцейські відчитали лікаря за поширення "помилкових коментарів», які «суттєво порушили громадський порядок».

Лі Веньлян повернувся до роботи. 10 січня він лікував від глаукоми жінку, у якої пізніше виявили новий тип коронавируса 2019 nCoV. У підсумку лікар, а також його батьки захворіли. Зараз доктор Лі лікується в тій же лікарні, в якій працював. 28 січня, після того як новий коронавірус виявили у тисяч людей в Китаї, Верховний суд КНР розкритикував поліцію Ухані за те, як вона вчинила з доктором Лі та іншими людьми, які намагалися всіх попередити.

«Я думаю, що було б набагато краще, якби чиновники раніше розкрили інформацію про епідемію. Повинно бути більше відкритості та прозорості », - сказав, у свою чергу, доктор Лі Веньлян.

Раніше ONLINE.UA публікував моторошні  фото уражених коронавірусом легеней. Вони зроблені за допомогою комп’ютерної томографії у 33-річної пацієнтки, яка заразилася смертельною пневмонією в місті Ухань, яке є епіцентром спалаху епідемії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?