Як виглядають легені при ураженні коронавірусом: опубліковані шокуючі фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Як виглядають легені при ураженні коронавірусом: опубліковані шокуючі фото

Як виглядають легені при ураженні коронавірусом: опубліковані шокуючі фото
Джерело:  online.ua

У мережі з'явилися шокуючі фото уражених коронавірусом легеней. Вони зроблені за допомогою комп'ютерної томографії у 33-річної пацієнтки, яка заразилася смертельною пневмонією в місті Ухань, яке є епіцентром спалаху епідемії. Як коронавірус вражає легені на знімках показав журнал Radiology, передає ONLINE.UA.

У матеріалі видання відзначається, що жінка поступила в лікарню з високою температурою, підвищеною до 39 градусів, і кашлем. На підставі епідеміологічних характеристик, клінічних проявів, зображень грудної клітини та лабораторних даних був поставлений діагноз пневмонія 2019 nСоV. Після 3 днів лікування у пацієнтки було зафіксовано погіршення стану легень.

При цьому демонструються два знімка легенів пацієнтки. На першому показані множинні помутніння, що створюють ефект матового скла. Другий знімок був зроблений три дні потому. Він показує, що хвороба прогресує, а область "матового скла" розширюється. Який стан пацієнтки на даний момент, в публікації не вказано.

Нагадаємо, станом на 2 лютого від коронавірусу в Китаї померли 304 людини. Також напередодні зафіксована перша смерть від китайського вірусу на Філіппінах. Помер 44-річний чоловік, який став першою жертвою смертельної пневмонії за межами Китаю.

Число заражених станом на ранок 2 лютого досягає 14568 чоловік, а це на 2590 людей більше в порівнянні з попереднім днем. В Україні жодного випадку зараження китайським коронавірусом не зафіксовано. Українська влада вживає усіх заходів по недопущенню проникнення небезпечної інфекції в країну відповідно до рекомендацій ВООЗ, яка 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію у зв'язку з поширенням коронавірусу по світу.

Раніше ONLINE.UA публікував фото, на якому зображено, як розмножуються клітини коронавірусу. На знімку, оприлюдненому китайськими вченими, показано, що одна вірусна клітина виробляє тисячу частинок, здатних заразити здорові клітини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?