Оприлюднено нові шокуючі дані про смертельний коронавірус
Категорія
Світ
Дата публікації

Оприлюднено нові шокуючі дані про смертельний коронавірус

Оприлюднено нові шокуючі дані про смертельний коронавірус
Джерело:  online.ua

Кожна клітина китайського коронавірусу виробляє тисячі нових інфекційних вірусних частинок, здатних заразити здорові клітини. Нові шокуючі дані про коронавірус, що викликає смертельну пневмонію, повідомили вчені з університету Гонконгу, які показали на фото, як розмножується небезпечний вірус. Відповідний знімок опублікувало агентство Bloomberg, передає ONLINE.UA.

Клінічний професор патології Джон Ніколс спільно з колегами Лео Пун і Маліком Пейріс, які провели дослідження розмноження китайського коронавурусу, відзначили, що вірус надзвичайно активний і кожна його клітина створює тисячі нових носіїв небезпечної інфекції. Вони продовжують вивчати отримані в різні моменти часу зразки штаму, щоб краще зрозуміти, як розмножується новий вірус 2019 nCoV і порівняти цей процес з розмноженням інших коронавірусів, які раніше досліджувалися більш ретельно. Вони також підкреслили, що готові надати дані для досліджень іншим вченим, у яких немає доступу до штамів.

Слід зазначити, що ліків і вакцин від нового коронавірусу ще немає. Китайські медики методом підбору шукають способи лікування, які б виявилися ефективними в боротьбі зі смертельною інфекцією. Вони відзначають, що відмінності між новим коронавірусом і вірусами, які раніше викликали епідемії, настільки великі, що препарати, призначені проти придушення одних видів, не працюють в лікуванні 2019 nCoV.

Тим часом вірус з Китаю продовжує вбивати людей. Станом на 1 лютого, від коронавірусу померли 259 осіб. Майже 12 тисяч людей заразилися смертельною інфекцією не тільки в Китаї, але і далеко за його межами. Смертельну пневмонію, викликану вірусом 2019 nCoV, діагностували у громадян Франції, Німеччини, США, Японії, Сінгапуру, Австралії, Канади, Італії, Фінляндії, Швеції. Напередодні перші два випадки зараження були зафіксовані в Росії.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я в зв'язку зі стрімким поширенням китайського коронавірусу по світу оголосила міжнародну надзвичайну ситуацію в сфері охорони здоров'я. В організації закликали оперативно реагувати на ситуацію і тісно співпрацювати з комітетом ВООЗ, відзначаючи, що не всі країни готові до боротьби з коронавірусів.

В Україні вживають усіх екстрених заходів щодо запобігання потрапляння коронавірусу в країну в відповідності до рекомендацій ВООЗ. МОЗ України оцінює ризик того, що в країні вже є інфіковані китайським коронавірусом, як середній. У відомстві закликають громадян дотримуватися ряду правил, щоб вберегтися від смертельного вірусу, і рекомендують українцям відкласти свої візити в КНР. Перш за все мова йде про регіон Хубей і місто Ухань, які стали епіцентром спалаху 2019 nCoV.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США оголосили режим надзвичайної ситуації  у зв'язку з поширенням епідемії китайського вірусу. З 2 лютого громадян США, які прибули з Китаю, зобов'яжуть проходити медичне обстеження. А ті американці, які відвідували китайську провінцію Хубей, де спочатку стався спалах коронавірусу, будуть піддаватися обов'язковому карантину протягом 14 днів. Також Трамп підписав прокламацію, якою заборонив в'їзд в США іноземних громадян, які представляють ризик передачі китайського коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?