Китайський зонд показав "дивний" камінь на зворотному боці Місяця
Категорія
Технології
Дата публікації

Китайський зонд показав "дивний" камінь на зворотному боці Місяця

Китайський зонд показав "дивний" камінь на зворотному боці Місяця
Джерело:  online.ua

Китайська місячна місія, яка полягає у вивченні поверхні завдяки безпілотному апарату “Юйту-2”, зробила незвичну знахідку на зворотному боці супутника. Астрономи з КНР поділилися світлинами явища з іноземними колегами, яки вже висунули перші гіпотези. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Space.com.

На світлинах можна побачити камінь, який стирчить з майже рівної породи навколо. Також він відрізняється від ландшафту за кольором.

За словами наукового робітника американського NASA Дена Моріарті, це може бути молодий фрагмент гірської породи, а викинув його на маршрут дослідників кратер неподалік.

“Здається, він має форму уламка та стирчить з ґрунту. Це безперечно незвично”, - визнав експерт.

Нагадаємо, “Юйту-2” став першим в історії людства планетоходом, який почав роботу на зворотному боці Місяця. Він — частина загальної великої місії “Чан’е-4”, яку відправили до нашого супутника у грудні 2018 року завдяки ракеті-носію “Чанчжен-3B”.

Фактично китайська влада кілька років тому розпочала нові місячні перегони. Наразі Сполучені Штати та ще кілька світових лідерів планують та розроблюють пілотовану місію до нашого супутника — першу від часів американського “Аполлона”.

Нова місія NASA отримала назву “Артеміда”, це свідомий референс до попереднього проєкту, однак з жіночим акцентом. Передбачається, що нова експедиція відбудеться із залученням принаймні однієї жінки-астронавта.

Як повідомляв ONLINE.UA, у четвер, 18 лютого, відбудеться грандіозна космічна подія — марсохід Персеверанс нарешті приземлиться на Марс. Щоб досягти поверхні Червоної планети, марсоходу необхідно пережити важку заключну фазу, після чого шестиколісний робот схожий на звичайний автомобіль, який є найпотужнішим з усіх раніше запущених в космос, почне шукати на Марсі ознаки життя і збирати унікальні зразки марсіанських каменів, які буде передавати на Землю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?