Марсохід Персеверанс здійснює посадку на Марс — пряма трансляція
Категорія
Технології
Дата публікації

Марсохід Персеверанс здійснює посадку на Марс — пряма трансляція

Марсохід Персеверанс здійснює посадку на Марс — пряма трансляція
Джерело:  online.ua

У четвер, 18 лютого, відбудеться грандіозна космічна подія - марсохід Персеверанс нарешті приземлиться на Марс. Щоб досягти поверхні Червоної планети, марсоходу необхідно пережити важку заключну фазу, після чого шестиколісний робот схожий на звичайний автомобіль, який є найпотужнішим з усіх раніше запущених в космос, почне шукати на Марсі ознаки життя і збирати унікальні зразки марсіанських каменів, які буде передавати на Землю. Онлайн-трансляція події в прямому ефірі почнеться о 21:15 за київським часом та буде вестися на офіційному YouTube-каналі агентства - відео можна дивитися на ONLINE.UA.

 Марсохід Персеверанс (фото - facebook.com/NASAPersevere)

Під час посадки міжпланетна станція увійде в тонку марсіанську атмосферу на швидкості близько 20 тисяч км/год, а на заключному етапі апарат на трьох тросах опустить шестиколісний марсохід в кратер Джезеро.

Марсохід Персеверанс (фото - facebook.com/NASAPersevere)

Важливо відзначити, що "Персі" буде приземлятися в найскладнішій місцевості на Марсі. Інженери назвали час, необхідний для приземлення на Марс - " сім хвилин жаху". Вони відзначають, що послідовність посадки складна, і наведення на таке місце, як кратер Джезеро на Марсі, можливо тільки завдяки новим технологіям посадки, відомим як Range Trigger і Terrain-Relative Navigation. На Червоній планеті марсохід буде шукати ознаки присутності мікроорганізмів, прокладати шлях відправки людей на Марс і випробовувати нові технології для майбутніх місій.

Марсохід Персеверанс приземляється на Марс - онлайн-трансляція (відео):

Нагадаємо, політ Персі на Марс зайняв сім місяців - його запустили в космос 30 липня 2020 року. Він має сім наукових приладів, 23 камери і два мікрофони для вивчення поверхні марсіанського кратера Джезеро. Цікаво, що в ознаменування майбутньої посадки хмарочос Емпайр-стейт-білдінг в Нью-Йорку вирішили підсвітити червоним світлом. До акції планує приєднатися міжнародний аеропорт Лос-Анджелеса та інші організації.

  Хмарочос Емпайр-стейт-білдінг в Нью-Йорку вітає посадку Персі на Марс (фото - facebook.com/NASAPersevere)

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ОАЕ вивели свою першу станцію на орбіту Марса. Апарату Al Amal належить вивчити зв'язок між сучасними погодними умовами Червоної планети з древнім кліматом, вивчити можливі механізми катаклізмів, які дали Марсу його сьогоднішнє обличчя. Перш за все фахівців цікавить втрата атмосферою колишнього стану мільйони років тому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?