Киян позбавляють прав: Кличко відреагував на своє звільнення
Категорія
Політика
Дата публікації

Киян позбавляють прав: Кличко відреагував на своє звільнення

Киян позбавляють прав: Кличко відреагував на своє звільнення
Джерело:  24 канал

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що уряд не має права його звільняти з посади голови КМДА. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

За міського очільника, позбавити його посади можуть лише кияни, які й голосували за його кандидатуру на місцевих виборах.

"Кличка можуть звільнити тільки кияни, які обрали мене на виборах київським міським головою і поклали на мене відповідальність за зміни і перетворення в столиці. Киян сьогодні хочуть позбавити такого права обирати владу", - пояснив він під час брифінгу.

Мер додав, що ініціатива про звільнення не відповідає Конституції та провокує появу двовладдя у Києві.

Слід нагадати, чутки про майбутнє позбавлення Кличка посади з'явилися ще влітку, коли в Україні почалися процеси зміни влади. Між Офісом президента та очільником столиці неодноразово відбувалися словесні сутички.

Як повідомляв ONLINE.UA, прем'єрміністр Олексій Гончарук підтримав ініціативу про звільнення Віталія Кличка з посади голови КМДА у середу, 4 вересня. Кабінет міністрів узгодив рішення. Відтепер крапку у цьому питанні повинен поставити президент Володимир Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?