Київ назвав критичний недолік мінських угод, який заважає закінчити війну
Категорія
Політика
Дата публікації

Київ назвав критичний недолік мінських угод, який заважає закінчити війну

Київ назвав критичний недолік мінських угод, який заважає закінчити війну
Джерело:  ТСН

Мінські домовленості не дозволяють тривалий час врегулювати війну на Донбасі через наявність критичних недоліків, вважає віцепрем'єр-міністр Олексій Резніков. Перш за все вони неоднозначні, що дозволяє дуже різно трактувати врегулювання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТСН.

За його словами, саме тому з'являлися упродовж останніх років одразу кілька планів завершення війни. Серед таких - "формула Штайнмаєра", колишнього голови МЗС Німеччини, а також сценарій Мартіна Сайдіка, представника ОБСЄ.

"А чому? Це, знову ж таки, підтвердження тези, що Мінські домовленості написано не ідеально, вони викликають у своїх пунктах суперечливе не просто ставлення, а й тлумачення сторонами, як Росією, Україною, так і міжнародними посередниками — ОБСЄ, Францією та Німеччиною. Але насамперед нами та Росією. А коли це так, коли немає спільного однозначного тлумачення, це означає, що сторони мають сідати і за кожним пунктом домовлятися, як це виконувати, бо ми по-різному це сприймаємо. Тому й народилася спроба тієї ж "формули Штайнмаєра", - наголосив Резніков.

Дискусія перш за все точилася навколо дати, підсумків, умов виборів та часу, на який надається особливий статус.

Політик звернув увагу, що "формула Штайнмаєра" стала приводом для критики лише недавно.

"По-перше, "формулу Штайнмаєра" почали критикувати, як я це розумію, тільки навколо одного слова. Це слово – "загалом". Тобто, коли обговорювалося, що буде звіт БДІПЛ ОБСЄ, як моніторингової організації, в самій формулі було написано "визнають вибори загалом". Українська сторона для себе визначила, що формулювання "загалом" досить неточне й розмите. Тому є ризики: а раптом будуть суттєві порушення, а ОБСЄ напише "загалом" задовільно — тобто більш-менш відповідає закону, і це завжди викликатиме сумніви", - резюмував він.

Як повідомляв ONLINE.UA, станом на кінець грудня 2020 року в ОРДЛО російські паспорти отримали близько 300 тисяч мешканців регіону. Віцепрем’єр-міністр Олексій Резніков зауважив, що у багатьох жителів непідконтрольних районів немає іншого виходу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?