Резніков пояснив, що чекає на українців з російськими паспортами в ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

Резніков пояснив, що чекає на українців з російськими паспортами в ОРДЛО

Резніков пояснив, що чекає на українців з російськими паспортами в ОРДЛО
Джерело:  ТСН

Станом на кінець грудня 2020 року в ОРДЛО російські паспорти отримали близько 300 тисяч мешканців регіону. Віцепрем'єр-міністр Олексій Резніков зауважив, що у багатьох жителів непідконтрольних районів немає іншого виходу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТСН.

За словами посадовця, проблему такої примусової паспортизації розв'язуватимуть завдяки спеціальному законопроєкту, який визначить політику перехідного періоду.

"Люди змушені брати ті паспорти, тому що вони є заручниками, це їх спосіб споживання там", – наголосив Резніков.

Він зауважив, ніхто не повинен мати проблем винятково через отримання паспорту.

"Коли відбудеться деокупація, у них буде право вільного вибору, що робити з тим паспортом. Задекларувати, що вони від нього відмовляються – визнають тільки українське громадянство... Можливо, хтось вирішить, що хоче бути громадянином Росії — має право — це його життя, будь ласка. Тоді визначайтеся, що ви робите з українським паспортом", - додав віцепрем'єр.

Політик пояснив, наразі українське законодавство не дозволяє позбавити громадянина паспорта за умови наявності другого іноземного. Це можливо лише через обвинувачення у державній зраді, однак сам факт отримання іншого громадянства не є зрадою.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда російського диктатора Володимира Путіна продовжує нахабніти, виступаючи зі скандальними та парадоксальними заявами про Україну. Так, цього разу представники української делегації у ТКГ звернули увагу на те, що незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков та представниця МЗС Росії Марія Захарова так старанно намагаються оббрехати офіційний Київ, що вже почали плутатися у своїх власних заявах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?