Київ пережив найтепліший рік за останні півтора сторіччя – обсерваторія
Категорія
Україна
Дата публікації

Київ пережив найтепліший рік за останні півтора сторіччя – обсерваторія

Київ пережив найтепліший рік за останні півтора сторіччя – обсерваторія
Джерело:  online.ua

Погодні фахівці назвали 2020 рік рекордним для Києва за теплотою за всі 140 років спостережень. Лише один місяць торік виявився статистично холоднішим за кліматичні норми. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Центральну геофізичну обсерваторію імені Бориса Срезневського.

За оприлюдненими даними, метеостанція зареєструвала середньорічну температуру в Києві за підсумками 2020 року на рівні 10,9 градуса тепла. Це на 3,2 градуса вище кліматичної норми для регіону.

"11 місяців року мали суттєве перевищення середньомісячних температур стосовно кліматичної норми, окрім травня, який виявився холоднішим за кліматичну норму. Особливо відзначились січень, лютий, березень, які мали найвищі відхилення від середньобагаторічних показників відповідно на 6,4°С, 6,7°С, 5,8°С. Найхолодніше було 7 грудня мінус 9,5°С, найспекотніше – 1 вересня, коли температура у затінку сягнула +34,7°С", - заявили в обсерваторії.

Упродовж 2020 року в Києві зареєстрували 36 температурних рекордів. Особливо у цьому напрямку відзначився березень, коли експерти зафіксували оновлення 12 показників.

Також в українській столиці за останній рік випало 580 міліметрів опадів, це близько 89% від кліматичної норми за 12 місяців. Опади також випадали нерівномірно й хаотично.

Як повідомляв ONLINE.UA, глобальне потепління, яке тягне за собою зміну клімату, набирає обертів. 17 серпня в національному парку Долина Смерті, розташованому в Каліфорнії, зафіксована найвища температура на Землі — 54,4°С. Національна погодна служба США поки перевіряє дані, і якщо вони підтвердяться, то ця температура буде вважатися рекордною на Землі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?