Київ попередили про загрозу: яка небезпека насувається на столицю
Категорія
Україна
Дата публікації

Київ попередили про загрозу: яка небезпека насувається на столицю

Київ попередили про загрозу: яка небезпека насувається на столицю
Джерело:  online.ua

У Києві та Київській області найближчими днями пануватиме штормова погода, з дощами й потужним вітром. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Державну службу надзвичайних ситуацій.

Серйозні погодні зміни торкаються 6 та 7 травня.

"За даними УкрГідрометцентру, вночі та вранці 7 травня у Києві та Київській області значні дощі", - попередили рятувальники.

Водночас представники "Київавтодора" пояснили, що попередні місяці відзначилися посушливістю. Травень вирішив змінити ситуацію й найближчими 12 годинами може вилити на Київщину від 15 до 49 міліметрів опадів — це місячна норма.

"Щодня ми прочищаємо зливостоки від сміття. На місця, які можуть підтоплюватись, спецтехніка і бригади виїжджають заздалегідь до початку опадів. Уже зараз робота розпочалась біля станції метро "Лівобережна". Маємо 72 одиниці спецтранспорту і спецзасобів. В тому числі, мулососи, мотопомпи, гідромонітори, насосні станції", - зауважили у службі.

На проблему із системою водних комунікацій також у середу, 6 травня, відреагував київський мер Віталій Кличко. Він нагадав — у столиці близько 800 кілометрів зливової комунікації. Окремі її участки не оновлювали десятки років, що спричиняє проблеми.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник КМДА Віталій Кличко заявив, що під час першого етапу виходу з карантину столичний громадський транспорт працюватиме з обмеженнями. За словами очільника міста, підземку відкриватимуть лише за відповідним рішенням Кабінету міністрів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?