Київ потрапив у світовий рейтинг міст - подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Київ потрапив у світовий рейтинг міст - подробиці

Київ потрапив у світовий рейтинг міст - подробиці
Джерело:  online.ua

Київ отримав позицію у міжнародному рейтингу найрозвиненіших технологічно міст The Smart City Index 2019. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт проєкту.

На думку експертів Обсерваторії Smart City Центру світової конкурентоспроможності IMD та Сінгапурського університету технологій і дизайну, Київ гідний посісти 92 місце. Загалом до рейтингу потрапили лише 102 міста.

Перелік складається з оцінок здоров'я, безпеки, мобільності, розваг, можливостей, управління. Також до цього додавали ступень доступу жителів до технологій.

За словами киян, у столиці Україні доступні бари, музеї, місця відпочинку. Найбільшими проблемами за останні роки стали переробка відходів та забруднення повітря. Окрім того, необхідні серйозні зміни у боротьбі з корупцією, якістю доріг, доступним житлом.

Найближчими сусідами Києва стали колумбійський Медельїн та південноафриканський Кейптаун.
Очолили рейтинг Сінгапур, Цюрих, Осло, Женева, Копенгаген.

Як повідомляв ONLINE.UA, у грудні видання U.S. News & World Report оприлюднило власний рейтинг країн за рівнем могутності, яку оцінили за параметрами 2019 року. Україна у ньому посіла 39 місце, випередивши усіх сусідів, крім РФ та Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?