Київ повністю зупиняє міський транспорт - мерія терміново звернулася до киян
Категорія
Україна
Дата публікації

Київ повністю зупиняє міський транспорт - мерія терміново звернулася до киян

Київ повністю зупиняє міський транспорт - мерія терміново звернулася до киян
Джерело:  online.ua

З понеділка, 23 березня, Київ посилює карантин по коронавірусу - в рамках боротьби з інфекцією повністю зупиняється міський транспорт і забороняються пасажирські перевезення. Перевозити можна буде тільки співробітників об'єктів критичної інфрастурктури міста - це медики, працівники органів державної влади і місцевого самоврядування, комунальники, працівники підприємств, що забезпечують виробництво продуктів харчування, співробітники аптек, Укрпошти та аварійних служб за спеціальними перепустками. Про це 21 березня в екстреному зверненні до киян повідомив мер Києва Віталій Кличко, передає ONLINE.UA.

Всіх киян, які не працюють на підприємствах, що забезпечують життєдіяльність міста, Кличко закликав не виходити з дому. Він нагадав, наскільки серйозно розвивається ситуація з епідемією в Італії, тому закликав українців дисциплінарно дотримуватися умов карантину і самоізолюватись.

"З понеділка, 23 березня, громадський транспорт перевозитиме виключно тих пасажирів, які їдуть на підприємства, що забезпечують критичні сфери життя міста: медпрацівників, рятувальників, правоохоронців, людей, які працюють в продуктових магазинах і аптеках, співробітників стратегічних підприємств. Їздити в транспорті вони зможуть виключно за наявності пропуску. Для таких перевезень розроблені маршрути для громадського транспорту, схеми яких будуть опубліковані вже сьогодні ", - повідомив Кличко.

Контролювати заборону на проїзд в громадському транспорті буде Національна поліція. Кличко підкреслив, що обмеження на пересування особистим транспортом по Києву поки не вводяться.

Кличко нагадав, що найважливіше на сьогодні, щоб місцеві жителі поставилися з розумінням до ситуації, яка відбувається в столиці через введений карантин, і дотримувалися правил обмежень.

"Багато хто критикує те, що метро закрито, багато абсолютно не дослухаються до рекомендацій не користуватися громадським транспортом по можливості, і не виїжджати в місто. Дуже важливо не проспати цей момент, який проспали європейці, і та ж Італія, і та ж Іспанія. На сьогоднішній день, ситуація там вийшла з під контролю. Не потрібно влаштовувати шашлики в парках, вести дітей на дитячі майданчики, гуляти компаніями по вулиці. Ваше здоров'я - у ваших руках", - підкреслив він.

Мер Києва попередив, що якщо кількість захворювань на коронавірус в місті зросте, то в столиці можуть посилити заходи обмежень і прийняти більш жорсткі правила щодо пересування.

Нагадаємо, в Україні через загрозу поширення коронавіруса ввели карантин 12 березня до 3 квітня. Закриті всі школи, дитячі садки та інші навчальні заклади. З 16 березня через карантин Україна закрила кордон, а з 17 березня призупинив авіа- і залізничне сполучення. Влада закликає українців дотримуватися дисципліни карантину і по можливості не виходити на вулицю.

Напередодні Кабінет міністрів прийняв рішення про введення надзвичайної ситуації на території Києва, Дніпропетровської області та Івано-Франківської області. Режим надзвичайної ситуації покликаний мобілізувати зусилля для боротьби з поширенням COVID-19 - ні про які обмеження прав і свобод людей мова не йде.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Тернопіль посилив карантин і повністю зупинив міський транспорт. У цьому місті, як і в Києві, з 23 березня перевозити міським транспортом будуть тільки працівників, які в умовах надзвичайної ситуації забезпечують життєдіяльність міста.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?