Масковий режим і зупинка транспорту: міста України вводять жорсткі заходи через коронавірус
Категорія
Україна
Дата публікації

Масковий режим і зупинка транспорту: міста України вводять жорсткі заходи через коронавірус

Масковий режим і зупинка транспорту: міста України вводять жорсткі заходи через коронавірус
Джерело:  online.ua

Через поширення коронавіруса в Україні окремі міста почали вводити жорсткі заходи. Тернопіль з 23 березня повністю зупиняє міський транспорт, а в Чернівцях запроваджують обов'язковий масковий режим. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Тернопільської штабу по боротьбі з коронавірусом.

У Тернополі перевозити міським транспортом будуть тільки працівників, які в умовах надзвичайної ситуації забезпечують життєдіяльність міста - це медики, працівники органів державної влади і місцевого самоврядування, комунальники, працівники підприємств, що забезпечують виробництво продуктів харчування, співробітники аптек, Укрпошти та аварійних служб. На в'їздах до Тернополя створять санітарно-контрольні пости, де будуть проводити температурний скринінг.

У Чернівцях з 23 березня вводиться обов'язковий масковий режим. Відвідувати магазини, аптеки та інші об'єкти, які не закрилися на карантин, можна буде тільки в масці. Крім цього в місті припиняють всі ремонтні і будівельні роботи на період карантину до 3 квітня. Крім того, чернівецька влада ввела заборону на появу на вулиці дітей до 14 років без супроводу батьків.

Нагадаємо, напередодні Кабінет міністрів прийняв рішення про введення надзвичайної ситуації на території Києва, Дніпропетровської області та Івано-Франківської області. Режим надзвичайної ситуації покликаний мобілізувати зусилля для боротьби з поширенням COVID-19 - ні про які обмеження прав і свобод людей мова не йде.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МВС Арсен Аваков анонсував посилення каратіна в Україні. Також він повідомив, що в Києві з 22 березня повністю заборонять пасажирські перевезення по місту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?