Київ розкрив новий шлях, за яким Україна може отримати вакцину проти COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

Київ розкрив новий шлях, за яким Україна може отримати вакцину проти COVID-19

Київ розкрив новий шлях, за яким Україна може отримати вакцину проти COVID-19
Джерело:  online.ua

Українська влада припускає варіант отримання вакцини проти коронавірусу COVID-19 через посередництво Польщі. Посол при Євросоюзі Микола Точицький наголосив, що наразі вже тривають переговори з відповідного питання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ дипломата на брифінгу 21 грудня.

За його словами, станом на сьогодення почалися консультації.

"Вакцина буде надаватися Європейським Союзом через держави-члени, тобто свого роду посередника. Ми передбачаємо, і відповідні консультації вже ведуться з нашими польськими партнерами, що це може бути Польща", - пояснив Точицький.

Він стверджує, що влада ЄС наразі тільки-но розробляє механізм для продажу чи іншого постачання вакцини третім країнам. Це передбачують шість угод, які уклали між собою Єврокомісія та виробники медикаментів. Передбачається, Що механізм опрацюють до середини січня.

Точицький додав, Україна також має певні зобов'язання з приводу вакцини. Наприклад, вона повинна забезпечити належні умови для зберігання препарату — той, як повідомлялося, потребує постійної низької температури.

Передбачалося, що первинна вакцинація повинна торкнутися 21 мільйона українців. Утім, поки що немає жодного підтвердження щодо постачання препарату найближчими місяцями.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Володимир Зеленський визнав, що є серйозні проблеми з постачанням європейської вакцини від коронавірусу в нашу країну, бо Україна не потрапила в список країн, які першими отримають ефективні препарати, але ні про які закупівлі російської вакцини не може бути й мови, оскільки "Супутник" не пройшов всі необхідні клінічні випробування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?