Київ відреагував на завершення переговорів про транзит газу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Київ відреагував на завершення переговорів про транзит газу

Київ відреагував на завершення переговорів про транзит газу
Джерело:  Укрінформ

Українська сторона переговорів про транзит газу стверджує, що пропонує нову тристоронню зустріч 11 листопада. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

З відповідною заявою виступив міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель. За його словами, Київ зацікавлений у пришвидшенні процесу.

"Ми займаємо позицію щодо інтенсифікації переговорів. У нас була пропозиція провести наступний раунд якнайшвидше... Ми пропонували дату після 11 листопада", - пояснив очільник міністерства.

Нагадаємо, другий раунд так званих консультацій щодо транзиту у форматі Україна-ЄС-Росія відбувся у понеділок, 28 жовтня. Російська сторона пропонувала узгодити новий контракт на один рік, але Київ наголошує на необхідності більш тривалої угоди. Чинний договір завершується 1 січня 2020 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, з устріч експертної тристоронньої групи проходила у Брюсселі. За словами президент Єврокомісії Мароша Шефчовича, він розчарований підсумками сьогоденних переговорів. Європосадовець вважає, що час випаровується дедалі швидше. Тим часом згоди у відповідному питанні немає.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?