Повністю розчаровані: в ЄС підвели підсумки переговорів по газу з Україною і Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Повністю розчаровані: в ЄС підвели підсумки переговорів по газу з Україною і Росією

Повністю розчаровані: в ЄС підвели підсумки переговорів по газу з Україною і Росією

У Брюсселі завершилися переговори щодо транзиту російського газу в Європу через Україну. Конструктивних результатів вони не принесли, чим розчаровані в ЄС. Підсумки переговорів щодо газу з Україною і Росією підвів віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович, передає ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.

"Ми тільки що завершили четвертий раунд тристоронніх переговорів на політичному рівні щодо транзиту російського газу через Україну в Європу на наступний рік, і моє повідомлення сьогодні на всіх наших зустрічах було таке, що час випаровується і, з огляду на дату, має бути відчуття терміновості. Але, на жаль, повинен сказати, що я розчарований сьогоднішнім результатом, і я заявляю про це відкрито", - заявив віце-президент Єврокомісії.

Марош Шефчович підкреслив, що на кожній зустрічі нагадує українській та російській сторонам, що час для вирішення спірного питання закінчується. За його словами, він закликає сторони до конструктиву, але відносно тривалості транзитного контракту по газу, обсягів і тарифів домовленостей досягти так і не вдалося.

"Параметри, які я представив, були прийнятні для українських партнерів. На жаль, після тривалих дискусій і взаємних пояснень російська сторона виявилася не готова зробити те ж саме", - пояснив Марош Шефчович, висловивши надію що на майбутніх зустрічах вдасться досягти домовленостей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що через переговори по газу в Брюсселі сьогодні говорили президент РФ Володимир Путін і канцлерка Німеччини Ангела Меркель. В ході бесіди вони обмінялися думками щодо продовження транзиту російського газу через територію України в Європу після закінчення в кінці 2019 року строку дії відповідного контракту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?