Путін провів з Меркель термінові переговори по Україні: що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін провів з Меркель термінові переговори по Україні: що відомо

Путін провів з Меркель термінові переговори по Україні: що відомо
Джерело:  online.ua

У понеділок, 28 жовтня, російський глава Володимир Путін і канцлерка Німеччини Ангела Меркель провели термінові телефонні переговори для обговорення транзиту російського газу через Україну в Європу в 2020 році. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Кремля.

"У зв'язку з проведенням сьогодні в Брюсселі чергового раунду тристоронніх міністерських консультацій Росія - ЄС - Україна відбувся обмін думками щодо продовження транзиту російського газу через територію України в Європу після закінчення в кінці 2019 року строку дії відповідного контракту", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні на тристоронніх консультаціях Росія-ЄС-Україна зустрінуться директор НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв, директор "Газпрому" Олексій Міллер і єврокомісар Марош Шефчович. Під час останнього раунду тристоронніх переговорів щодо газу в вересні Україна, РФ і ЄС узгодили в принципі, що майбутній контракт буде базуватися на законах і правилах ЄС.

Слід зазначити, що це не перші переговори Путіна і Меркель, в яких обговорюється транзит газу через Україну. 19 жовтня канцлерка Німеччини вже дзвонила президентові РФ з цього питання. Тоді ж піднімалася тема майбутнього нормандського саміту з Донбасу. У цій розмові Путін висунув свої умови на проведення зустрічі нормандської четвірки. Він заявив, що наступний саміт "нормандської четвірки" потрібно "ретельно" підготувати і він повинен завершитися "конкретними результатами". Крім того, Путін звинуватив українську сторону в небажанні проводити розведення сил в населених пунктах Золоте і Петровське, а заявив про необхідність імплементації "формули Штайнмаєра" в українському законодавстві.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко заявив, що РФ намагається шантажувати українську сторону в переговорах про транзит в ЄС. За його словами, російська влада розцінює процес в Брюсселі лише як "розмови". Справжні переговори можливі лише за умови поступок з боку Києва. Він назвав подібні кроки немислимими і принизливими.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?