Київ викрив спробу окупантів легітимізувати "миротворців" Кремля на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Київ викрив спробу окупантів легітимізувати "миротворців" Кремля на Донбасі

Київ викрив спробу окупантів легітимізувати "миротворців" Кремля на Донбасі
Джерело:  online.ua

На тлі фактичного блокування переговорів щодо врегулювання війни на Донбасі російська сторона намагається легітимізувати ідею про введення в регіон кремлівського миротворчого корпусу. Українська сторона в Тристоронній контактній групі звернула увагу на заяви представників Києва у Спільному центрі контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації на лінії розмежування, які вказують на медійну активність окупантів на передовій у зоні бойових дій. Вона спрямована на “перегляд раніше досягнутих за посередництва СММ ОБСЄ домовленостей про Додаткові заходи щодо посилення режиму припинення вогню”. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на українську делегацію в ТКГ в офіційному Telegram-каналі.

Перш за все влада РФ намагається створити оцінку реакції міжнародної спільноти на ймовірність участі росіян-військовослужбовців у складі СЦКК. Це називається “надійним способом для сприяння врегулюванню конфлікту на сході України”.

Українська сторона наводить випадок від 27 лютого на позиціях бойовиків на Луганщині, де знімали репортаж з акцентом на підвищення контролю за режимом припинення вогню в разі залучення “миротворців”.

“При цьому заявляється, що така оцінка, нібито, була дана представниками СММ ОБСЄ з деяких західноєвропейських країн. До проведення вищевказаних зйомок були залучені військовослужбовці 2 АК, а в якості знімального реквізиту використовувалися уніформа спостерігачів СММ ОБСЄ і військовослужбовців так званого “представництва ЛНР в СЦКК”. Українська сторона вважає, що подібні провокаційні дії спрямовані на дискредитацію Місії та координаційного механізму як ефективного інструменту контролю за режимом припинення вогню”, - заявили в ТКГ.

Цей факт делегація назвала свідченням про небажання Росії виконувати свої зобов’язання, встановлені на зустрічах “нормандської четвірки” та рівні ТКГ. Саме в дотриманні домовленостей наразі й полягає весь процес врегулювання.

Як повідомляє ONLINE.UA, в України є можливість повернути контроль над окремими районами Донецької та Луганської областей і не допустити замороженого конфлікту, який вигідний Путіну. Таку думку висловив представник української делегації в Тристоронньої контактній групі Сергій Гармаш, який вважає, що завершення війни на Донбасі та повернення контролю України над ОРДЛО відбудеться протягом найближчого десятиліття.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?