Київ звернувся з довгоочікуванним проханням до Зеленського - подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Київ звернувся з довгоочікуванним проханням до Зеленського - подробиці

Київ звернувся з довгоочікуванним проханням до Зеленського - подробиці
Джерело:  Укрінформ

Київська міська рада звернулася до президента України Володимира Зеленського та уряду з питання метрополітену. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Офіційний документ отримав назву "Про звернення Київської міської ради до Президента та Кабінету міністрів щодо виділення коштів на будівництво метро на житловий масив Троєщина". Його підтримали на засіданні 78 депутатів зі 120.

"Щоб профінансувати лінію метрополітену на Троєщину, необхідно виділити близько 50 мільярдів гривень, однак міський бюджет не спроможний це зробити", - цитує видання депутатку Тетяну Меліхову.

За її даними, масив Вигурівщина - Троєщина оцінюють як найпроблемніший з точки зору транспорту. Там проживають 300 тисяч громадян, а найближча станція метро - "Почайна" - знаходиться на іншому березі Дніпра, через Північний міст.

Навесні столичний мер Віталій Кличко стверджував, що для реалізації проєкту метро на Троєщину потрібні 4-5 років та незалежне фінансування.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Київський метрополітен змінив правила поведінки пасажирів у підземці. Попередній регламент існував з 1995 року та був визнаний застарілим. Влада запровадила певні нововведення щодо зовнішнього вигляду людей та заборон на певні заняття.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?