«КиївПрайд»: на «Марші рівності» буде окрема колона ЛГБТ-військових
Категорія
Україна
Дата публікації

«КиївПрайд»: на «Марші рівності» буде окрема колона ЛГБТ-військових

«КиївПрайд»: на «Марші рівності» буде окрема колона ЛГБТ-військових
Джерело:  news.liga.net

На завтрашньому «Марші рівності» у центрі Києва організатори обіцяють цікаве та доволі неоднозначне нововведення. Окремою колоною на «КиївПрайді» пройдуть військові, які належать до ЛГБТ-спільноти. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Ліга.Net ».

За словами добровольця батальйону «Донбас» Віктора Пилипенка, ідея створити окрему колону ЛГБТ-військових на «КиївПрайді» у нього з’явилася після публічного камінг-ауту, який він зробив у 2018 році.

Після цього він створив Facebook-групу «Військові ЛГБТ і наші союзники» – для того «щоб люди дізналися про те, що ЛГБТ-люди теж воюють за конституційні права громадян України».

«На жаль, не всі військові ЛГБТ і союзники можуть нас підтримати своєю присутністю, адже більшість зараз перебуває в зоні ООС чи в інших містах», – пише Пилипенко.

Планується, що в колоні візьме участь щонайменше 15 осіб. Можливо, учасників буде більше за рахунок іноземних гостей.

В свою чергу, столична поліція, яка завтра перебуватиме в посиленому режимі у зв’язку з проведенням гей-параду, застерегла його організаторів та учасників від використання російських прапорів та закликів до «миру з Росією». На переконання правоохоронців, це може спричинити сутички.

Як повідомив вчора на нараді перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, у цьогорічному «Марші рівності» приймуть участь близько 10 тисяч учасників.

Керівник поліції Києва Андрій Крищенко поінформував, що поліція обмежить доступ до території, де відбуватиметься марш, також буде встановлено пропускні пункти з металорамками.

Нагадаємо, що кілька днів тому представники праворадикальних організацій пікетували Адміністрацію президента України з вимогою «зупинити гей-парад на крові».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?