Київська клініка приховала випадок COVID-19: поліція почала кримінальну справу
Категорія
Україна
Дата публікації

Київська клініка приховала випадок COVID-19: поліція почала кримінальну справу

Київська клініка приховала випадок COVID-19: поліція почала кримінальну справу
Джерело:  online.ua

Київська поліція порушила кримінальну справу через приховування в одній з приватних клінік столиці позитивного тесту на коронавірус COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу правоохоронних органів.

За офіційними даними, медики не проінформували державні структури про інцидент.

"Під час моніторингу мережі Інтернет співробітники поліції виявили публікацію, у якій зазначалось, що в одній із приватних клінік столиці киянину зробили тест на виявлення коронавірусної інфекції. Однак про проведення даної маніпуляції та отримання позитивного результату співробітники закладу не повідомили до Міністерства охорони здоров’я та Центру громадського здоров'я", - зазначили в поліції.

Представники Солом’янського управління поліції внесли ці дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Порушення класифікували за ч. 1 ст. 325 про недотримання санітарних норм під час епідемії.

"Наразі правоохоронці встановлюють осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення, та проводять усі необхідні слідчі дії. Зокрема поліцейські направили запити на отримання інформації до Київської міської державної адміністрації, Міністерства охорони здоров’я та приватної клініки, а також надіслали директору медичного центру виклик на допит для з’ясування усіх обставин даного інциденту", - підкреслили в управлінні.

Як повідомляв ONLINE.UA, Київська міська державна адміністрація посилила обмеження  на тлі пандемії коронавірусу COVID-19, які були чинними у столиці. За офіційними даними, перш за все заборонена робота кіосків — з фастфудом та кавою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?