Київська влада придумала, як захистити новий пішохідний міст від вандалів
Категорія
Україна
Дата публікації

Київська влада придумала, як захистити новий пішохідний міст від вандалів

Київська влада придумала, як захистити новий пішохідний міст від вандалів
Джерело:  online.ua

Новий пішохідно-велосипедний міст, який з’єднує Хрещатий парк з Володимирською гіркою, оснастили додатковими засобами спостереження – чотирма роботизованими відеокамерами з кутом огляду 360°. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook директора департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрія Назарова.

Як пояснив чиновник, після встановлення ще 4 відеокамер їхня загальна кількість на мосту та біля нього збільшилась вдвічі. При цьому обладнання не тільки дозволяє повертати камеру у потрібному напрямку, але й має кілька додаткових функцій: розпізнавання обличчя та наближення до об’єкту.

Столична влада має встановити в районі нового мосту 10 відеокамер спостереження. Це потрібно зробити, щоб унеможливити повторення інцидентів, які трапилися на пішохідному мосту протягом останнього місяця.

Нагадаємо, що оглядове скло, яке встановлене на споруді, було розбито у першу ж ніч після урочистого відкриття. На щастя, був пошкоджений лише зовнішній скляний шар. Основна частина залишилась неушкодженою.

Другий інцидент стався приблизно тиждень тому, коли на пішохідний міст заїхав позашляховик. Пізніше його водителька пояснила свій вчинок бажанням зробити ефектний відеоролик для Інстаграм. І хоча негативних наслідків для мосту після цього помічено не було, подібні випадки свідчать, що ставлення деяких киян та гостей столиці до об’єктів міської інфраструктури залишає бажати кращого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?