Кличко не дозволив "Гогольфесту" проводити події в Театрі на Подолі через можливі провокації
Категорія
Культура
Дата публікації

Кличко не дозволив "Гогольфесту" проводити події в Театрі на Подолі через можливі провокації

Кличко не дозволив "Гогольфесту" проводити події в Театрі на Подолі через можливі провокації
Джерело:  online.ua

Міський голова Києва Віталій Кличко заборонив ГогольFestу проводити європейську театральну програму в Театрі на Подолі цього року через можливі провокації зі сторони організації "Громада Андріївського узвозу".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Cultprostir.

Організатори фестивалю повідомили, що всі події, які були заплановані на сцені Театру на Подолі, перенесуть на інші майданчики. Де саме вони будуть проходити, стане відомо в найближчі дні.

"Ми билися до останнього, просили тимчасовий дозвіл на використання простору Театру на Подолі. Сьогодні нам повинні були видати результати експертизи про те, що це абсолютно безпечне місце. Але через високу активність організації "Громада Андріївського узвозу", Віталій Кличко особисто заборонив заходити "Гогольфесту" в Театр на Подолі, щоб не провокувати цих борців за скріпи", – пояснив ситуацію засновник фестивалю Влад Троїцький.

Троїцький наголосив, що розуміє дії Кличка в цій ситуації і попросив не звинувачувати мера Києва за прийняте ним рішення.

Читайте також: Діячі культури вирішили захистити Театр на Подолі і звернулися до Кличка

"Ці активісти агресивні. Якби він дозволив, ймовірно, вони б почали організовувати протести перед мерією, палити шини тощо. Цікаво, чому вони виступають саме проти Театру на Подолі, адже в Києві так багато місць, не введених в експлуатацію. Якщо вони так борються за безпеку, нехай зайдуть в Театр опери і балету, Театр Франка чи на вертолітний майданчик і перевірять там систему евакуації та безпеки взагалі. Думаю, тоді довелося б закрити все", - сказав засновник фестивалю.

Нагадаємо, активісти організації "Громада Андріївського узвозу" виступають за знесення новозбудованого Театру на Подолі, пояснюючи це тим, що архітектура будівлі псує зовнішній вигляд історичної вулиці Києва.

Європейські вистави до 10-річчя ГогольFest були сформовані саме під сцену Театру на Подолі. Тепер, менше ніж за тиждень до початку фестивалі, організатори мусять шукати інші локації. Організатори розглядають щойно відкриту "Сцена 6" у Центрі Довженка, але щоб провести європейську програму там, необхідно змістити всі українські вистави.

"Дякуємо за такий подарунок на 10-річчя. Більшого лайна Києву ви не могли б зробити при всьому своєму бажанні", - заявив засновник ГогольFest у зверненні до ГО "Громади Андріївського узвозу".

Як повідомляв ONLINE.UA, міський голова Києва Віталій Кличко написав листа аналітику впливового британського видання The Economist Джону Копстейку, який включив українську столицю до десятки найгірших міст для життя у світі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?