Кличко позивається до Богдана та Гончарука - перші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Кличко позивається до Богдана та Гончарука - перші подробиці

Кличко позивається до Богдана та Гончарука - перші подробиці

Мер Києва Віталій Кличко позивається до Кабінету міністрів, очільника Кабміну Олексія Гончарука й керівника Офісу президента Андрія Богдана через рішення про звільнення його з посади голови Київської міської державної адміністрації.  Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

В одному з позовів Кличко просить визнати протиправним подання уряду до президента про звільнення і вимагає скасувати відповідну пропозицію Кабміну.

"Повноваження Кличка Віталія Володимировича як Київського міського голови становлять 5 років і завершуються не раніше, ніж 16 листопада 2020 року. Враховуючи наведені вище положення щодо того, що жодна особа, окрім Київського міського голови, не може бути призначена головою Київської міської державної адміністрації, повноваження Кличка Віталія Володимировича як законно призначеного голови КМДА також, не можуть бути припинені раніше за 16 листопада 2020 року", - сказано в повідомленні.

Другий позов Кличко подав проти керівника Офісу президента Андрія Богдана, в якому заявив, що той перевищив свої повноваження, коли подав лист до Кабміну, який став підставою розгляду урядом подання на звільнення з посади голови КМДА. Мер наголосив, що подібні питання – виключні повноваження президента й уряду.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Олексій Гончарук  розповів, що Кабінету міністрів пояснили чітку причину, з якої треба затвердити звільнення Кличка. Він пояснив — йдеться про зв’язок посадовця з Вадимом Столаром.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?