Кличко просить Кабмін відкрити метро - вже з 25 травня
Категорія
Україна
Дата публікації

Кличко просить Кабмін відкрити метро - вже з 25 травня

Кличко просить Кабмін відкрити метро - вже з 25 травня
Джерело:  online.ua

Київський мер Віталій Кличко виступив у середу, 13 травня, зі зверненням до Кабінету міністрів щодо відкриття метрополітену. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на КМДА.

За його словами, йдеться про відкриття підземки з 25 травня.

"Я звертаюсь до уряду – після 22 травня, а точніше – з 25 травня (бо 22 – це п’ятниця, а потім два вихідних), дозволити відновити роботу метро в столиці! Звичайно, ми будемо зважати на ситуацію із розповсюдженням вірусу і сподіваємося, що вона не погіршиться", - зауважив Кличко.

Очільник мерії стверджує, що вони до останнього намагалися вберегти метро від закриття, аж поки Кабмін не схвалив рішення про загальне припинення руху підземкою - у всіх містах. Станом на середину травня у столиці розвивається колапс.

"І ми будемо наполягати на відновленні роботи метро. Щодо ідеї спецперепусток для проїзду в метрополітені – вона абсолютно утопічна. Ми створимо страшенні натовпи і буде ще гірше. Тому, метро має відкритися для роботи в звичному режимі. Це дозволить перерозподілити потік пасажирів і нормалізувати роботу всього громадського транспорту столиц", - підкреслив мер.

Кличко додав, киянам у цей час не слід "кататися, як зазвичай". Усі пасажири повинні мати маски, рукавички, тримати дистанцію. Користуватися транспортом необхідно для проїзду на роботу або з в особливих випадках. Недотримання правил може спровокувати новий інфекційний вибух.

Станом на 13 травня в Україні підтвердили 16 425 випадків коронавірусу COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, український прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав обраний сценарій подолання епідемії COVID-19 помірним та попередив про наближення піку. За його словами, після піку та виходу на так зване плато почнеться зниження кількості хворих.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?