Жорсткий випад: Кличко звернувся до Зеленського через бюджетні гроші
Категорія
Політика
Дата публікації

Жорсткий випад: Кличко звернувся до Зеленського через бюджетні гроші

Жорсткий випад: Кличко звернувся до Зеленського через бюджетні гроші
Джерело:  online.ua

Міський очільник Києва Віталій Кличко заявив про недозволеність блокувати фінансування проектів розвитку регіонів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційне представництво мера.

За його словами, він виступив як голова Асоціації міст України. Заява адресована президенту Володимиру Зеленському та чинному прем'єр-міністру Володимиру Гройсману.

Кличко пояснив, що Офіс президента заблокував фінансування бюджетом проектів соціально-економічного розвитку у містах.

"Ці кошти – 10 млрд грн – передбачені у Держбюджеті на 2019 рік, і громади очікують на їх отримання. Зволікання із спрямуванням фінансування на місця вкрай негативно позначиться на реалізації проектів у громадах", - вважає посадовець.

Він наголосив, йдеться про грощі, яких потребує будівництво різноманітних соціальних та інфраструктурних об'єктів, а також іхній ремонт. Зокрема, вулиць, лікарень, шкіл, дитячих садків.

Кличко підкреслив, що загалом ця сума не є великою, проте її значення - дуже велике.

Як повідомляв ONLINE.UA, Офіс президент пояснив свою позицію у цій ситуації. Рішення прийнято через інформацію про можливий корупційний ризик у реалізації згаданих проектів. Команда Зеленського вважає, що деякі з ініціатив організовані нечистими на руку посадовцями, тому фінансування буде відновлено після повноцінної перевірки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?