У Зеленського пояснили, чому заблокували проекти розвитку регіонів
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Зеленського пояснили, чому заблокували проекти розвитку регіонів

У Зеленського пояснили, чому заблокували проекти розвитку регіонів
Джерело:  online.ua

Офіс президента України вирішив заблокувати фінансування місцевими бюджетами проектів соціального та економічного розвитку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Економічну правду", яка цитує офіційну відповідь установи.

За інформацією ОП, деякі з місцевих проектів розвитку мали корупційні ризики. Через це й було запропоновано рішення про блокування.

"Під час зміни влади спостерігалося чимало випадків, коли особи, причетні до державного управління за попередньої влади, докладали зусиль для створення проектів з неефективним використанням бюджетних коштів, де існують ризики освоєння ресурсів окремими особами чи інші корупційні ризики", - інформує офіс.

Підкреслюється, що до цього вдаються представники старої влад, які нібито не змогли домовитися зі своїми наступниками та вирішили своїми силами "освоїти" бюджетні кошти. Цей негативний сценарій був зупинений президентом через його статус гаранта прав українців.

Уряд тимчасово скасував фінансування, щоб перевірити ефективність розподілу державних грошей, які мають піти до інфраструктурних проектів. Зокрема, лікарень, дитсадків, доріг, мостів, шкіл, різноманітних соціальних установ.

Новий склад Кабінету міністрів перевірить кожен з проектів та винесе нове рішення щодо можливої корупції. Виявлені порушення призведуть до зміни планів та, можливо, притягування до відповідальності посадовців.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда Зеленського виступить з презентацією свого бренду цифрової держави під час International IT Forum. Захід відбудеться 27 вересня у Запоріжжі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?