Кліп Go_A на пісню "Шум" потрапив під шквал критики
Категорія
Культура
Дата публікації

Кліп Go_A на пісню "Шум" потрапив під шквал критики

Кліп Go_A на пісню "Шум" потрапив під шквал критики
Джерело:  online.ua

Пісенний конкурс Євробачення завжди "славився" величезною кількістю скандалів та конфузів. Цьогоріч в епіцентрі одного з них опинився відомий український гурт Go_A, який представлятиме Україну на конкурсі з піснею "Шум" — кліп до цієї композиції викликав обурення у зоозахисників. Останні скаржаться на те, що у своїй новій відеороботі музиканти використовують рідкісного птаха, який занесений до Червоної книги України. Про експлуатацію птаха  розповіли  в організації UAnimals, посилаючись на твердження орнітологів, інформує ONLINE.UA.

"Одразу кілька незалежних орнітологів, переглянувши відео, підтвердили UAnimals, що в кліпі знято не звичайну пташку, а представника виду "Канюк степовий", який в Україні є під загрозою зникнення", – заявили зоозахисники.

За їхніми словами, наразі таких птахів на території країни дуже мало, тому з ними потрібно поводитися вкрай обережно.

"У середині минулого століття чисельність цього виду на нашій території настільки зменшилась, що його навіть вважали зниклим. Зараз канюк степовий потрохи відроджується і на сьогодні чисельність виду в Україні складає близько двох сотень пар. Це надзвичайно хиткий баланс, тому цих птахів треба берегти, а не експлуатувати заради розваг", – наголошують представники UAnimals.

Зоозахисники звертають увагу гурту та українських громадян на те, що птах внесений до Червоної книги України, тому володіння пташкою повинні підтверджувати спеціальні документи.

"Навіть чинний, украй недосконалий закон визначає, що експлуатація цього виду здійснюється у виняткових ситуаціях лише у наукових і селекційних цілях, насамперед для розмноження, розселення та розведення у штучно створених умовах, а також для відтворення популяцій за дозволом центрального органу виконавчої влади. На практиці такі дозволи в Україні не видаються", – стверджують в організації UAnimals.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що перший скандал навколо Євробачення-2021 спалахнув через Кіпр. Йдеться про те, що республіку цьогоріч представить відома співачка Елена Цагріну з конкурсною піснею El Diablo ("Диявол"). Люди скаржаться на те, що в ній прославляється сатана.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?