КМДА знайшла головну причину смогу у столиці
Категорія
Україна
Дата публікації

КМДА знайшла головну причину смогу у столиці

КМДА знайшла головну причину смогу у столиці
Джерело:  online.ua

КМДА заявила про появу у місті смогу та підвищеної концентрації шкідливих речовин у повітрі через "продукти життєдіяльності" разом з особливостями погоди. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу адміністрації.

За висновками фахівців управління екології та природних ресурсів, шкідливо впливає на якість повітря штиль та антициклональна погода загалом.

"Температурна інверсія атмосфери виникає, коли верхні шари атмосфери досить теплі, а приземний шар холодний – вертикальна циркуляція повітря сповільнюється, і всі продукти життєдіяльності міста не можуть піднятися у верхні шари атмосфери і розсіятися", - стверджує КМДА.

Окрім того, на території приватних секторів зафіксовано масове спалення опалого листя з дерев. Це також впливає на ситуацію.

Київська влада проінформувала громадян стосовно правил поведінки у випадку щільного смогу на вулицях.

Як повідомляв ONLINE.UA, на території Києва міжнародний сервіс зафіксував вранці у середу, 23 жовтня, забруднення повітря у 152 бали. В окремому районі української столиці показник шкідливої концентрації сягнув 180. Ситуація у місті наблизилася до даних одного з найбільш забруднених міст світу - Пекіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?